Neradę tualeto, kanadiečiai apšlapino Gynybos štabo sieną | kl.lt

NERADĘ TUALETO, KANADIEČIAI APŠLAPINO GYNYBOS ŠTABO SIENĄ

Pirmadienio naktį, Vilniuje tualeto neradę du kanadiečiai apšlapino Gynybos štabo pastato sieną. Tai jau ne pirmas kartas, kai gamtinių reikalų prispirti užsieniečiai, juos atlieka ant Lietuvai svarbių pastatų.

Užsidirbo baudas

Totorių gatvėje, šalia Krašto apsaugos ministerijos ir Prezidentūros esančio Gynybos štabo budėjęs karo policininkas ant sienos besišlapinančius vyrus per vaizdo kameras pastebėjo apie 5.20 val.

Į lauką išbėgęs budėtojas, abu užsieniečius sulaikė ir iškvietė policiją.

Atvykę pareigūnai kanadiečius nuvežė į sostinės 3-iąjį policijos komisariatą, kur jiems buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai ir skirtos baudos po 100 litų.

57 ir 46 metų Kanados piliečiai labai atsiprašinėjo ir teigė apgailestaujantys dėl savo poelgio. Jie aiškino taip pasielgę tik todėl, kad niekur šalia nerado viešojo tualeto.

Neteko darbo

Tai jau ne pirmas kartas, kai užsieniečiai apšlapina namų sienas.

Bene plačiausiai nuskambėjo 2002 m. įvykusi istorija, kai prie Lietuvos prezidentūros neradę viešojo tualeto šlapinosi du neblaivūs britų policininkai - Bilinghamo miesto pareigūnai Kerry Andersonas ir Kevinas Pittas.

K.Pittui dėl tokio savo poelgio teko atsisveikinti su tarnyba.

Tada K.Pittas tvirtino, kad mūsų šalies policininkai jį apšmeižė, nes jis apkaltino juos vagyste. Po apklausos britams pareigūnai iškvietė taksi, kad šie galėtų grįžti į viešbutį, tačiau po 20 minučių britai vėl grįžo atgal ir pareiškė, jog juos sulaikę policininkai pavogė 70 litų.

2006-aisiais liepos 6-osios ankstų rytą mūsų šalies Prezidentūrą apšlapino kitas Didžiosios Britanijos pilietis. 21 metų jaunuoliui tuomet nustatytas 2 promilių girtumas ir skirta 150 litų bauda.

Incidentų netrūksta

„Pasižymėję“ Vilniuje yra ir suomiai bei lenkai.

2005 m. spalį Seimą saugantys Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai apie 13 val. pastebėjo įtartinai aplink parlamentą vaikščiojantį pusamžį vyriškį.

Apsidairęs ir supratęs, kad niekas jo nemato, jis nuėjo už Sausio 13-osios memorialo barikadų ir atliko gamtinius reikalus.

Sulaikius pažeidėję, paaiškėjo, kad tai neblaivus Suomijos pilietis.

Šių metų liepos pradžioje, Dainų šventės metu, policijos pareigūnams įkliuvo du Lenkijos piliečiai, nusprendę nusišlapinti prie Vyriausybės rūmų. 34 ir 43 metų vyrai buvo sulaikyti. Jiems skirtos 100 litų baudos.

Nuo gamtinių reikalų prispirtų užsieniečių yra nukentėję ir klaipėdiečiai. 2007 m. rugpjūčio 21 d. užsienietis nusišlapino ant uostamiesčio Vyriausiojo policijos komisariato vartų.

Apie 11 val., vyresnysis areštinės postinis, stebintis pastato tvorą ir vartus, pamatė ant jų besišlapinantį jaunuolį. Vaikinas netrukus buvo sulaikytas. Paaiškėjo, jog tai 24 metų Didžiosios Britanijos pilietis Piteris Gregoris Holsas, po Europą keliaujantis gatvės muzikantas.

2004 m. girtas 47 metų norvegas viešai nusišlapino, užsiropštęs ant „Meridiano“ stiebo. 

Sulaikomi dažnai

Pasak Vilniaus 3-iojo policijos komisariato viršininko Donato Malaškevičiaus, nusišlapinti viešoje vietoje mėgsta ne tik užsieniečiai, bet ir Lietuvos piliečiai.

Vien šiame komisariate per liepą dėl gamtinių reikalų atlikimo ne vietoje surašyta 11 administracinių teisės pažeidimų protokolai. “Dažniausiai tai būna neblaivūs piliečiai”, - sakė D.Malaškevičius.

Šlapinimąsi viešoje vietoje pareigūnai traktuoja, kaip nedidelį chuliganizmą. Nors kodeksas už šį nusižengimą numato baudą iki 300 litų, dažniausiai pažeidėjams skiriama simbolinė - 100 litų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS