Viešai besišlapinęs kaunietis ketino išsisukti su 20 litų | kl.lt

VIEŠAI BESIŠLAPINĘS KAUNIETIS KETINO IŠSISUKTI SU 20 LITŲ

Gamtos reikalų prispaustas ir viešoje vietoje nusišlapinęs pusamžis kaunietis šį savo poelgį veikiausiai atsimins ilgam. Policijos pareigūnų sučiuptas neblaivus vyras bandė išsipirkti kukliu kyšiu, bet dvidešimtinė patrulių nesuviliojo.

Antradienį priešpiet, apie 10.40 val., 54 metų kaunietis buvo pastebėtas Savanorių prospekte atliekantis gamtinius reikalus. Jį pastebėję Kauno policijos patruliai tokį vyro poelgį traktavo kaip administracinį pažeidimą.

Viešosios tvarkos sergėtojų dėmesį patraukė ties Savanorių prospekto 375 numeriu pažymėtu vadinamuoju „Kalniečių“ prekybos centru svirduliuojantys trys iš pažiūros neblaivūs vyrai. Vienas jų tuo metu kaip tik bandė „nusilengvinti“.

Tualeto nepasiekusiam ir viešoje vietoje nusičiurškusiam vyrui ketinta surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą ir paskirti baudą. Ji veikiausiai būtų siekusi maždaug šimtą litų.

Tačiau pažeidėjas mėgino pasirodyti esąs gudresnis ir bandė papirkti policijos pareigūnus. Kaunietis mėgino įbrukti patruliams 20 litų kyšį. Deja, šįkart tokia pinigų suma viešosios tvarkos sergėtojų nesuviliojo. Taigi įtariamas kyšininkas buvo sulaikytas, o dėl jo veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sulaikytas įtariamasis buvo nugabentas į artimiausią policijos įstaigą. Ten įtariamasis apklaustas. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis - organizme aptikta 1,49 promilės alkoholio.

Paprastai šlapinimąsi viešoje vietoje policijos pareigūnai traktuoja kaip nedidelį chuliganizmą, kuriam priskiriami ir necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį.

Už tokį nusižengimą Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta piniginė bauda nuo 100 iki 300 litų arba 30 parų administracinis areštas. Paprastai šlapinimasis viešumoje „įkainojamas“ 100 litų bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS