Dėl verslo žlugdymo Kauno mieste | kl.lt

DĖL VERSLO ŽLUGDYMO KAUNO MIESTE

Esu priverstas viešai pareikšti, kad Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas bei jam pritariantys partijos TS-LKD nariai savivaldybės taryboje ir toliau vykdo puolimą prieš verslą bei naikina darbo vietas Kaune.

Atviras laiškas Kauno merui A.Kupčinskui

Esu priverstas viešai pareikšti, kad Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas bei jam pritariantys partijos TS-LKD nariai savivaldybės taryboje ir toliau vykdo puolimą prieš verslą bei naikina darbo vietas Kaune. Nuo birželio 1 d. neteko darbo ir pragyvenimo šaltinio žmonės, dirbę sargais mokyklose. Dar anksčiau, naikinant ar privatizuojant savivaldybės butų ūkio įmones, atsisakyta kiemsargių, valytojų paslaugų. Kauniečiai nukentėjo ir sunaikinus maršrutinių taksi verslą, uždėjus apynasrį prekybai kioskuose.

Birželio 9 d. savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius paskelbė pranešimą, kad A.Kupčinsko iniciatyva ruošiamasi naikinti vos kvėpuojantį taksi verslą Kaune.

Štai ką pareiškė meras: "Šiuo metu taksi versle įsivyravusi visiška netvarka. Siūlome grąžinti nuostatus, leidžiančius savivaldybėms pačioms nustatyti taksi apipavidalinimą, leidimų galiojimų terminą ir maksimalų naudojamų automobilių skaičių bei amžių."

Tenka pažymėti, kad kalbant apie taksi verslą Kauno mieste, plika akimi matyti, kad šis vos kvėpuoja. Viena pagrindinių priežasčių yra gyventojų nemokumas. Gaila, bet prie to nemokumo tam tikra dalimi prisidėjo ir prisideda savivaldybės įmonių, maršrutinių taksi verslo, kioskų ir kitų prekybos vietų naikinimas, t. y. visa tai, kas tiesiogiai siejama su mero A.Kupčinsko veikla.
Netenka abejoti, kad prie to prisideda ir nuolatinis savivaldybės neatsiskaitymas už gautas paslaugas su savivaldybės kontroliuojamomis įmonėmis bei kitais verslo subjektais. Tai tiesiogiai trukdo jų verslo plėtrai.

Tai tik dalis savivaldybės finansinės politikos, bet ir ji akivaizdžiai liudija, kad tai yra visiška netvarka, kuri tik didėja.

Mere A.Kupčinskai, prieš metant kaltinimus dėl netvarkos taksi verslui, pats laikas paklausti taksi vairuotojų nuomonės apie Jūsų padarytą visoje Lietuvoje pagarsėjusią (ne)tvarką Kauno miesto gatvėse.

Tada taps aišku, kad savivaldybei reikia ne nustatinėti maksimalų taksi skaičių ir transporto priemonių amžių, bet skubiai, kol dar nevėlu, įvardyti duobėtas Kauno gatves, kuriomis negalima važinėti. Kol dar dėl Jūsų tvarkos neatsitiko nelaimės ir nenukentėjo minimas miesto įvaizdis.

Kalbant apie taksi automobilių maksimalaus skaičiaus nustatymą, gyvename šalyje, kurioje galioja rinkos dėsniai. Yra pasiūla ir paklausa, todėl valdžia tikrai neturėtų į tai kištis ir reguliuoti.
Tas laikotarpis, kai buvo nustatinėjami maksimalūs bei minimalūs skaičiai ir dėl to atsirado tuščios lentynos, jau praėjo.

Pagarbiai

Kauno miesto savivaldybės tarybos narys, socialdemokratas
Arvydas Garbaravičius

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

Liaudies patarle

Pilvas storyn - protas silpnyn.

klausimas

ar A. Garbaravičius dar nenuteistas ?

To Faktas

Rayanair Kaune – 2004-tų metų pavasarį skrydžių kompanija Rayanair pareiškė susidomėjimą steigti savo būstinę Lietuvoje, Kauno miesto savivaldybės iniciatyva ši kompanija pasirinko Kauno oro uostą Mokėjote už šildymą pigiausiai Lietuvoje! Atliktas Kauno miesto Rotušės išorės remontas Restauruoti Kauno kariliono varpai Vienybės aikštėje Priimti visi reikiami sprendimai dėl naujųjų sporto rūmų ir jų statybos Nemuno „Girstučio“ rūmų rekonstrukcijos projekto parengimas ir kultūrinės dalies sutvarkymas – Mieste prie mokyklų įrengtos šiuolaikinės lauko krepšinio aikštelės Sutvarkytas Knygnešių skverelis TAI TIK DALIS GERŲ DARBŲ!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS