Drąsūs ir drąsiausi | kl.lt

DRĄSŪS IR DRĄSIAUSI

Kaip žinome iš kadais nesėkmingai mėginto įvesti į apyvartą šūkio – Lietuva drąsi šalis. Kaune drąsa demonstruojama visaip.

Kaip žinome iš kadais nesėkmingai mėginto įvesti į apyvartą šūkio – Lietuva drąsi šalis. Kaune drąsa demonstruojama visaip. Vieniems pakanka vidury gatvės išlipti iš BMW ir viešai nusišlapinti, kitiems to maža. Visa Laisvės alėja nukabinėta skelbimais, kuriais buvo kviečiama važiuoti prie Seimo ir ten drąsiai pasisakyti. Išvardytas visas sąrašas klausimų: už ką ir prieš ką. Žinoma, kad už šeimą, dorą, litą, Lietuvą etc. Prieš žemės pardavimą, euroatlantinę integraciją etc. Ypač įdomus buvo paskutinis punktas, kviečiantis protestuoti prieš kišimąsi į kitų šalių vidinius reikalus. Žinoma, kad turėta galvoje Ukraina, ir Lietuvos parama jai pavadinta "kišimusi". O tai jau nusikalstamai negražu.

Kaip skelbta, žygį į Vilnių organizavo buvęs Kauno meras taksistas. Susirinko žmonių nedaug, tačiau itin balsingų. Prie Seimo kai kurie taip šūkavo nuo pakylos, kad joks įgarsinimas jiems nebūtų buvęs reikalingas. Paties organizatoriaus nepamačiau, gal išsigando, kad pareigūnai vėl klausinės, kas pas jį kelnėse. Kai kurios kalbos buvo tokios, kokių Vladimiras Putinas mielai klausytųsi prieš miegą. Dalies referendumininkų prorusiškumas jau jokia paslaptis, o čia viskas buvo visiškai akivaizdu, plevėsavo netgi Rusijos vėliava, kuri niekam netrukdė, net aplinkui ratus sukusiam tautininkų vadui Juliui Pankai. Atrodo, kad ten labai trūko mūsų šerifo, būtų nukabinęs tą vėliavą ir sukišęs V.Putino simpatikams į vieną vietą.

O jei būtų paklausyta visų tų rėksnių, atsisakyta euroatlantinės integracijos ir įtvirtintas "nesikišimo į kitų šalių vidaus reikalus" principas, kaip gintumės agresijos atveju? Dalgiais ir šakėmis? Ar išsyk drąsiai iškeltume Rusijos vėliavas, kaip tarsi siūlė šis mitingas? Juk ir vienas pretendentų į prezidentus viešai kalba, kaip blogai Vakaruose, kurie skendi skolose, ir kaip gerai Rusijoje, kuri skolų neturi. Tik kažkodėl Vakarų ekonomika funkcionuoja puikiai, o Rusijos tuoj sugrius.

Bet nieko, mes gi drąsūs, tad ir referendumu visų pirma išreikšime drasą, o ne kompetenciją, juk "žmonės tai žino". Jei žmonės taip viską žino, gal referendumo principą taikykime ir kitose gyvenimo srityse? Tarkim, susirgus, diagnozę nustatyti ir gydymą skirti galėtų ne gydytojai, o visi ligoninės pacientai visuotiniu balsavimu. Būtų ir demokratiška, ir drąsu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Nop

Ka cia buvo norima pasakyti, taip ir nesupratau. Kazkokie "pamiselio uzrasai".

autoriau

na, tai parašyk kiek Lietuva turi skolų, kiek žmonių buvo priversti emigruoti, kiek bedarbių, benamių, kiek kainuoja mokslas? Ar tiesa, kad apie 7 proc Vokietijos prostitučių iš Lietuvos? Tai čia taip tavo garbinami gydytojai nustatė diagnozę ir " paskyrė gydymą" ? Kiek tau tavasis šerifas moka? Šlykštu tokią rašliavą ir skaityti.

Pinokis

Reikia tik sveikinti autorių.Kažkaip drąsiausi renkasi į krūvą ; Šliūžas, Panka, Šustauskas, Žemaitaitis.... Atėjus rusams bus kam marionetinę Vyriausybę sudaryti, neprireiks ir Paleckiukų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS