Ir milijonai iššvaistyti, ir kaltųjų nėra | kl.lt

IR MILIJONAI IŠŠVAISTYTI, IR KALTŲJŲ NĖRA

Ne paslaptis, kad Kauno miesto savivaldybė neretai abejotiniems projektams švaisto milijonus. Taip parandamos įspūdingos sumos, tačiau kaltųjų nėra, kaip ir turinčiųjų atlyginti patirtus nuostolius.

Ne paslaptis, kad Kauno miesto savivaldybė neretai abejotiniems projektams švaisto milijonus. Taip parandamos įspūdingos sumos, tačiau kaltųjų nėra, kaip ir turinčiųjų atlyginti patirtus nuostolius.

Baisiausia, kad tai toleruoja aukščiausi miesto vadovai. Tai patvirtina iš savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio gauto rašto. Tiesiog paaiškėjo, kad savivaldybė net nesikreipė su civiliniais ieškiniais, kad būtų atlyginta žala, padaryta statant auksinį tualetą. Ši įstaiga seniai tapo patyčių objektu. Didžiuliai pinigai panaudoti ir Kauno mero Andriaus Kupčinsko komandai nusispjauti?

Kauno miesto savivaldybė iki šiol nesiėmė ir jokių priemonių išieškoti savivaldybei padarytą milijoninę žalą dėl prisiimtų įsipareigojimų pagal skandalingąją taikos sutartį su bendrove "Kamesta" nevykdymo. Prisiminkime, kad vien antstolė atsiriekė daugiau nei 340 tūkst. litų, o kur dar 1 mln. litų delspinigių. Tikrai neturime jokio pagrindo manyti, kad tai padaryta dėl savivaldybės valdininkų aplaidumo ar nekompetencijos. Kažkam tai buvo labai jau naudinga.

Dar vienas savivaldybės darbų "šedevras" – Aleksoto funikulieriaus tariama rekonstrukcija. Kreipiausi į merą ir savivaldybės administracijos direktorių, kad būtų duotas pavedimas savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai atlikti šių darbų auditą. Auditoriai konkrečiai nurodė, ką reikia padaryti, kad būtų nustatyta patirta žala ir kalti asmenys.
Ir štai čia įsijungė, kaip galiu įtarti, Kauno mero ir savivaldybės administracijos direktoriaus komandos savisaugos instinktas. Kam kažką aiškinti? Dar, neduok Dieve, savą užkabinsi. Kur kas paprasčiau ir saugiau tik imituoti susirūpinimą viešuoju interesu. Taip ir padarė D.Ratkelis, pats neatlikęs privalomų namų darbų, tik kreipėsi į teisėsaugą. Turbūt gerai žinodamas rezultatą – ikiteisminis tyrimas pagrįstai nebuvo pradėtas, nes savivaldybės tarnautojai patys nepateikė kai kurių dokumentų.

Štai taip Kauno mero komanda neria į krūmus, kai reikia pakovoti su abejotinais verslininkais. Visiškai kita situacija, kai jai atsiranda galimybė pamojuoti vėzdu prieš vargingiau gyvenančius kauniečius. Čia mero kiškiai drąsuoliai uolūs kaip niekada. Pensininkai, negalintys laiku sumokėti savivaldybės keletą kartų padinto nuomojamų patalpų kaupimo mokesčio, su ieškiniais tampomi po visų instancijų teismus. Absurdas, bet turbūt visų Kauno pensininkų skola neprilygsta mano anksčiau pateiktiems pavyzdžiams, kaip buvo iššvaistytos milijoninės sumos.

Toleruoti toliau tokios situacijos yra neįmanoma. Negalime ir tikėtis, kad A.Kupčinskas su savo klapčiukais ką nors pakeis. Tam ir būtinas neeilinis posėdis principingai įvertinti susidariusią situaciją. O juk klausimų ir abejotinų projektų yra kur kas daugiau. Ir ruduo atėjo, ir stotelėse stoginių nėra. Nepatogūs klausimai merui? Išties, bet į juos atsakymai yra būtini. Ir A.Kupčinsko neišgelbės jokios biurokratinės priedangos. O gal, kaip karys savanoris, meras pagaliau nesislėps už kitų nugarų ar sijonų.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Įdomumas

O, ką nuveikė Grabaravičius būdamas meru. ..

Poetas

Pelesiais ir kerpem apauges stuksi koncervu valdomas Kaunas :))))

X

Man Garbaravicius pradeda patikti, nebijo tiesiai sviesiai kalbeti, paprastas, ukiskas, o kad savivaldybeje pilna bedu, tai matosi puikiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS