Kauno meras bandė suklaidinti teismą? | kl.lt

KAUNO MERAS BANDĖ SUKLAIDINTI TEISMĄ?

Viešojo transporto stoginių konkursas baigia apaugti gandais, o Kauno meras su komanda bando įvairiais būdais išsisukinėti. Vis dėlto dokumentai atskleidžia savivaldybės vadovų klastą.

Viešojo transporto stoginių konkursas baigia apaugti gandais, o Kauno meras su komanda bando įvairiais būdais išsisukinėti. Vis dėlto dokumentai atskleidžia savivaldybės vadovų klastą.

Dar liepos 10-ąją Kauno meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į Lietuvos apeliacinio teismo pirmininką Egidijų Žironą, prašydamas kuo skubiau panaikinti gegužės 22 d. priimtą nutartį, kuria, pritaikius laikinąsias priemones, buvo sustabdyta naujų stoginių statyba.

"Visos esamos stoginės yra laikinieji statiniai, kurių naudojimo laikas pasibaigęs, tai yra šių stoginių negalima naudoti ir eksploatuoti, jos privalo būti išmontuotos. 2014 m. liepos 4 d. duomenimis jau išmontuota 31 stoginė", – teismą bandė sugraudinti Kauno meras.

Pareiškiu, kad šie A.Kupčinsko teiginiai neatitinka tikrovės ir yra iš anksto klaidinantys.

Tai patvirtina konkretūs faktai:

Gegužės 22 d., kai buvo priimta teismo nutartis dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, visos stoginės mieste buvo savo vietose.

Birželio  3 d. savivaldybės administracijos direktorius D.Ratkelis išsiuntė raštus bendrovėms "Lagunta" ir "JCDecaux Lietuva": "Prašome apraše nurodytais terminais iš viešojo transporto stotelių pašalinti neteisėtus statinius – viešojo transporto stogines ir reklamos vitrinas. Nevykdant šio reikalavimo per 10 kalendorinių dienų būsime priversti kreiptis į teismą dėl minėtų statinių pašalinimo", – rašoma raštuose.

Jokių dokumentų, kad esamų stoginių naudojimo laikas yra pasibaigęs ir jų negalima eksploatuoti, nebuvo ir nėra.

Kauno mero A.Kupčinsko bandymas, pateikus klaidinančią informaciją, paveikti teismą neišdegė. "Atsakovas turėjo suprasti, kad užtrukus bylos nagrinėjimui ir nevykdant koncesijos sutarties, naujos stoginės nebus įrengtos, todėl, nesant duomenų ir įrodymų, jog senosios stoginės negalėjo būti naudojamos, reikalavimas jas pašalinti laikytinas neracionaliu", – pareiškė teismas.

Netruko paaiškėti, kad savivaldybės vadovai, įsitikinę savo nebaudžiamumu, ir toliau tęsia pražūtingą melo bei manipuliacijų politiką, apie tai akivaizdžiai liudija Viešųjų ryšių poskyrio rugpjūčio 26 d. išplatintas pranešimas: "Pasibaigus ankstesnei stoginių priežiūros sutarčiai, vienas ankstesnių paslaugos teikėjų savąsias stogines nusiardė ir tose viešojo transporto stotelėse keleiviai liko be apsaugos nuo vėjo bei kritulių", – rašoma pranešime. Nusiardė, ar privertėte nuardyti? Skirtumas turbūt yra?

Tokiais veiksmais, siekdami asmeninių interesų ir pasinaudodami tarnybine padėtimi, savivaldybės vadovai toliau sąmoningai klaidina visuomenę, mėgina išvengti už tai atsakomybės.

Reikalauju nedelsiant paneigti klaidinančią informaciją, pateiktą Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkui ir paskelbtą savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

klausimelis

o kas galėjo bylą uždaryti? Tik tas kas dabar valdžioje

žiniai

turiu gerą žinią- baudžiamoji bylą dėl Fredos trinkelių jau tyliai uždaryta:)

Betmans

Jau toks falšyvas snukis, kad negaliu. Didžiausias Kauno aferiūga
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS