Meras įsteigė Kapinių priežiūros banką? | kl.lt

MERAS ĮSTEIGĖ KAPINIŲ PRIEŽIŪROS BANKĄ?

Viešojoje erdvėje paskelbus, kad Kauno savivaldybės įmonės įpareigotos paremti "Žalgirio" krepšinio komandą, kilo daug neaiškumų ir įtarimų, kuriuos būtina išsiaiškinti.

Viešojoje erdvėje paskelbus, kad Kauno savivaldybės įmonės įpareigotos paremti "Žalgirio" krepšinio komandą, kilo daug neaiškumų ir įtarimų, kuriuos būtina išsiaiškinti.

Kauno meras Andrius Kupčinskas turėtų oficialiai miesto tarybos nariams pranešti, ar iš tiesų savivaldybės bendrovių vadovams liepta per tris dienas surinkti "Žalgiriui"  2,35 mln. litų: paremti ar paskolinti. Paskola, beje, taip pat yra tam tikra paramos forma. O gal savivaldybės įmonės taps bankais ir suteikusios paramą, skaičiuos palūkanas ir uždirbs iš "Žalgirio"? Gal tuomet pakeiskime savivaldybės įmonių pavadinimus, kad ir "Kapinių priežiūros bankas", o jo valdytoju galėtų tapti pats A.Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybės direktorius Dainius Ratkelis patvirtino, kad kreiptasi į savivaldybės įmones. Pasak jo, kiekviena įmonė priims sprendimą pagal galimybes, vienos teiks paramą, kitos – skolins. Direktoriaus viešai pateiktoje informacijoje yra daug neaiškumų, keliančių įvairių klausimų.

Visų pirma, kam žadama pervesti iš savivaldybės sutinktus pinigus? Viešajai įstaigai "Žalgirio" sporto centrui? Ar krepšinio centrui?

Iki šiol dokumentus Eurolygai registruodavo viešoji įstaiga "Kauno "Žalgirio" rėmėjas" ir savivaldybė teikė paramą būtent šiai viešajai įstaigai. Ir beje, skyrė ne vieną milijoną litų. Kas dabar pasikeitė?

Tai pat neaišku, kas ir kieno sprendimu įpareigojo savivaldybės bendroves teikti milijoninę paramą.

Stebina, kad Kauno meras nepadarė jokio viešo pareiškimo apie sprendimą papildomai skirti daugiau nei 2 mln. litų "Žalgiriui", o informaciją paskelbė žiniasklaida.
Taip pat atsakymo reikalauja ir viešas miesto tarybos nario Stasio Buškevičiaus pareiškimas, kad pinigų ieškoma necivilizuotai ir nėra anksčiau suteiktos paramos panaudojimo ataskaitų.

A.Kupčinskui tenka priminti, kad Vietos savivaldos įstatymo principai įsakmiai nurodo, kad savivaldybės veikla privalo būti vieša ir skaidri.

Klausimų daug, tad nesuvokiama, kodėl Kauno meras su savivaldybės administracijos direktoriumi slapukauja.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

>to kadaisiams

o dabar paskaičiuokim prancūzų arenos (beje tik 12.000 vietu) kainą: koncesija 25 metams po 7 mln. EUR kasmet = 175 mln EUR = 604 mln Lt. Kai Žalgirio arena (14.700 vietu) kainavo 169 mln, su infrastruktūa ir dviem tiltais - apie 200 mln. Plius kiekvienais metais savivaldybė moka 2,5 mln Lt valdytojui. Tai viso: 25 metai x 2,5 mln. Lt= 62,5 mln Lt + 200 mln. Lt = 262,5 mln.

To Zinoma

Tau su galva negerai?

Kaunietis

Tik idijotai gali pritarti privataus klubo skolu lopymui miestieciu saskaita.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS