Nei mikroautobusų, nei suoliukų | kl.lt

NEI MIKROAUTOBUSŲ, NEI SUOLIUKŲ

"Kaunas dalijasi", "Paverskime Kauną išskirtiniu miestu" – mėgsta skelbti meras Andrius Kupčinskas. Šią vasarą Kaunas išties, atrodo, tapo išskirtiniu miestu: viešojo transporto stotelėse neliko suoliukų, žadėtų naujų mikroautobusų su uniformuotais vairuotojais taip pat nėra. Negana to, taip sujaukta viešojo transporto sistema, kad daugelis nespėja nei atvykti į darbą, nei apskritai susigaudo: kas ir kodėl?

Viso to ir buvo galima laukti. Kauno mero komanda tarsi broliai nevidonai puikiai pasirengė konkursams. Pradėkime nuo viešojo transporto stotelių stoginių. Turbūt net kaime nerasite stotelių be suoliukų, o Kaune jų neliko. Kauniečiai – išradingi, bando įprasti pritūpti ant likusių strypų.

Kad susidarys tokia situacija, buvo galima laukti. Kiek pamazgų  mero komanda išpylė ant iki šiol stotelių stogines prižiūrėjusios bendrovės. Sudarė tokias sąlygas, kad ši  net negalėjo dalyvauti konkurse. Pastarąjį stebėtinai keistai laimėjo vos praėjusių metų gruodžio 30 d. įsteigta "Reklamos arka", kuri jau po mėnesio pateikė dokumentus konkursui. Šis sandoris kvepia, švelniai tariant, nemaloniai.

Įžūliai skamba ir pranešimas, kad pirmosios stoginės bus įrengtos rudenį. O vasarą visi sėdėkime ant strypų. Įžūlu? Deja, toks dabartinio Kauno mero požiūris į miestiečius. O gal ir kvalifikacijos trūksta.  "Šios koncesijos sutarčiai parengti skyrėme didelį dėmesį. Džiaugiuosi, jog atsirado dalyvis, kuris pasiūlė įrengti itin aukštos kokybės stogines. Jos tikrai papuoš miestą", – dar neseniai teigė A.Kupčinskas. Rezultatą matome visi.

Kadangi Kaunas išskirtinis miestas, kaip mėgsta skelbti savivaldybė, ir mūsų "maršrutiniai taksi žengia į naują erą".

"Nuo rugpjūčio 1 d. į Kauno gatves išriedės visiškai naujos transporto priemonės, kurias vairuos vienodas uniformas vilkintys vairuotojai. Po šios pertvarkos keleivių pervežimo maršrutiniais taksi paslauga bus pakylėta į naują lygmenį", – žadėjo savivaldybė.

Šią savaitę nusprendžiau pakeliauti po Kauną "europietiško lygio" (kaip žadėjo A.Kupčinskas)  maršrutiniais mikroautobusais. Tik nei jų, nei mandagių uniformuotų vairuotojų taip ir neradau. Dar viena – Kauną valdančių konservatorių antis.

Mero A.Kupčinsko "nūdienos tendencijos", kai Kauną, kaip išskirtinį miestą, darys savivaldybės pasirinktas vieno mėnesio amžiaus stoginių koncesininkas, o "naujuosiuose maršrutiniuose taksi bus užtikrinama aukšta vairuotojų darbo, bendravimo su klientais ir vairavimo kultūra, o visi vairuotojai darbo metu dėvės tarnybines uniformas", kai šimtai senųjų maršrutinių taksi vairuotojų paleidžiami į "europietišką lygmenį" atitinkančias gatves, mano nuomone, reikalauja išsamaus ir detalaus aptarimo.

Siūlau nedelsiant sukviesti neeilinį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdį ne tik iškilusioms viešojo transporto problemoms aptarti, bet ir kitas problemas, su kuriomis susiduria verslas. Nes atrodo, kad A.Kupčinskas užsimojo kažkam "išdalyti Kauną".

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

nepatenkintoji

ziauriausia yra tai kad isdraskytos ivairiai stoteles,tai vienam miesto gale yra kazkiek like kur labiausiai zmoniu srautai ten nuimti net visi gelezai.cia jau ponai susimastykiti ka jus pavertet KAUNA,toks vaizdas kad specialei.tai parasykit,praneskit mums,kodel taip nutiko su mikroautobusais,nueme sumazino,be zmoniu- miesteciu valios.ziauru

Neliko

Neliko nei stoginių,nei suoliukų užtat pilna treniruoklių.Man atrodo,kad stoginėm ir suoliukais naudojasi daugiau miesto gyventojų,nei treniruokliais.Miesto vadovai tikriausia galvoja,kad jie niekad nepasens,o jeigu ir pasens,tai vairuotojai vežios nuo durų iki durų,nes dabar senų žmonių visai neužjaučia.

R

O Garbaravicius praleido proga patyleti. Gerai zinome jusu darbelius. Tiksliau nieko doro Kauno miesto labui nenuveikete. Daugiau zalos, nei naudos..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS