Dėl visko kalti ukrainiečiai? | kl.lt

DĖL VISKO KALTI UKRAINIEČIAI?

V.Putinui nepavykus Ukrainoje surengti žaibo karo, jis labai užsitęsė ir jam galo dar nematyti. Bet keista, kad tie, kurie nuo karo daugiausia kenčia, tai yra ukrainiečiai, mažiausiai skundžiasi.

O štai čekai arba vengrai, kurie anksčiau patys nuožmiai kovojo su sovietinių pajėgų agresija savo žemėse, ima reikšti tam tikrus nepasitenkinimus, kad ukrainiečiai nenori nusileisti putiniškam Rusijos monstrui, ir dėl to dabar tenka patirti tam tikrų nepatogumų.

Štai ir nemažas būrys vokiečių intelektualų pateikė Vokietijos valdžiai savo rezoliuciją, kuria smerkia ne pagrindinę kaltininkę dėl užsitęsusio karo Ukrainoje, o nepasiduodančius Rusijos okupantams ukrainiečius ir savo Vokietijos valdžią, kuri bando jiems pagelbėti.

Vyresniems lietuviams gerai žinomas buvęs sovietų žurnalistas Aleksandras Nevzorovas 1991 m. nufilmavo lietuvius smerkiantį filmą, kai šie Vilniuje gynė televizijos bokštą. Tas filmas vadinosi "Mūsiškiai".

Tas pats A.Nevzorovas pastaruoju metu tapo didžiausiu V.Putino smerkėju, labai kritiškai, sarkastiškai pasisakė apie karą Ukrainoje. Štai ir suprask dabar, kur čia tas tikrasis A.Nevzorovas.

Jau kurį laiką per Lietuvos televizijos kanalus rodomi dokumentiniai filmai apie Antrąjį pasaulinį karą. Stebina kai kurių filmų komentatorių pasisakymai apie A.Hitlerį.

Jis iki atėjimo į valdžią 1933 m. buvo vadinamas "niekuo", "nuliu" ir panašiais epitetais, o jo savižudybė 1945 m. vadinama "bailio poelgiu".

Bet kaip tai suprasti? Jei savižudybė vadinama "bailio poelgiu", tai nenorėję papulti į čekistų nagus mūsų partizanai, kurie susisprogdindavo ar nusišaudavo, irgi buvo tik bailiai? Gal vis dėlto čia nesąmonė.

Gairės: karas Ukrainoje, ukrainiečiai, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS