Gal Klaipėdoje reikėtų O. Gazmanovo gatvės? | kl.lt

GAL KLAIPĖDOJE REIKĖTŲ O. GAZMANOVO GATVĖS?

Esu klaikiai pasipiktinęs dabartinės Klaipėdos tarybos sprendimu stabdyti Liudo Giros gatvės pavadinimo pakeitimą.

Man jau seniai kilo abejonių dėl daugumos mūsų dabartinės tarybos narių politinių pažiūrų, tačiau dabar norėčiau jų atvirai paklausti: „Ar jūs esate „vatnikai“, ar lojalūs Lietuvos valstybei? O gal esate paprasčiausi nesusipratėliai? Kokie čia buitiniai bandymai išsaugoti Sovietų Sąjungos šiukšles ir taip padėti Vladimirui Putinui? Kodėl mieste beveik visur pašalintos Ukrainos vėliavos?“

Šios už savo laisvę kovojančios šalies vėliavos buvo iškabintos tam, kad būtų išreikštas palaikymas Ukrainos žmonėms, kovojantiems su Kremliaus išsigimėliais.

Žmonės, kuriems patinka V. Putinas, verkia dėl SSRS žlugimo arba atvirai palaiko Kremlių, arba gudriai verkšlena, kad juos traumuoja žiaurūs vaizdai iš karo.

Jiems nepatinka dabartinės Lietuvos užimta pozicija ir jiems nepatiko, kad yra iškabintos Ukrainos vėliavos. Jie zyzė ir inkštė viešoje erdvėje ir vėliavos dingo.

Kodėl?

Ar ir jūs esate tarp Kremliaus pakalikų ar tiesiog tikitės, kad pataikavimas degeneratams padės ilgiau išsilaikyti valdžioje?

Nepamirškite, kad Lietuvoje yra daugybė žmonių, kurie nenori sugrįžtančios Sovietų Sąjungos.

Nepamirškite, kad Lietuvoje yra daugybė žmonių, kurie nenori sugrįžtančios Sovietų Sąjungos. Jie palaiko Ukrainą, Jungtines Amerikos Valstijas, Europos Sąjungą bei dabartinę konservatorių ir liberalų daugumą Seime, ignoruodami visas jos ydas, ir kai ateis laikas, jie taip pat gali parodyti savo valią, kurios išraiška jums nepatiks.

Iš kur ta poza, kad antisemitizmas (kalbu apie jūsų koalicijos partnerių poziciją) yra „privatus žmogaus apsisprendimas“? Gal dar pasakysite, kad 6 mln. nužudytų žydų yra Vokietijos nacių „kitokios nuomonės“ išraiška, kurią būtina toleruoti, nes tai – „demokratija, žodžio laisvė“ ir t. t.?

Kodėl jūs lig šiol dėl viso to gudriai tylite?

O gal jūs giliai širdyje tikitės, kad kitais metais nacionalinius rinkimus laimės visokie šeimų maršai ir kiti „suverenai“ ir jūs galėsite tada parodyti savo tikrąjį veidą?

Gal tikitės, kad naujoji valdžia jums leis tvarkytis mieste it savo kieme? Žiūrint dar plačiau – bus nuverstas Ukrainoje Volodymyras Zelenskis, Donaldas Trumpas vėl taps JAV prezidentu, ir bus išvis fantastika?

Neabejoju, kad dalis jūsų rinkėjų to labai nori ir nekantriai laukia. O ką darote jūs ir visi kiti panašūs, kol tenka laukti? Prisidengę abejotinais formalumais, sabotuojate dabartinės Lietuvos valdžios antisovietinius įstatymus ir kitaip kenkiate, ar esate tiesiog nesusipratėliai?

Taip, taip, taip: „Gyventojai prieštarauja. Naujas pavadinimas jiems netinka.“ Net neabejoju, kad jeigu pasiūlytumėte Liudo Giros gatvę pervadinti Filipo Kirkorovo arba Olego Gazmanovo vardais, tie mistiniai gyventojai kaipmat sutiktų.

O gal jūs nežinote vieno elementaraus fakto?

Lietuva nėra federacija, kad kiekvienas kiemas apsistatytų leninais ir dzeržinskiais, priklausomai nuo gyventojų skonio. Lietuvoje galioja kitokia santvarka ir sprendimai, kurie priimami sostinėje, galioja visur.

Dabartinė valdžia nusprendė, kad visas cvirkas, nėris, venclovas, giras ir kitus žmogaus pavidalo padarėlius, atvežusius ir įtvirtinusius stalinizmo saulę, garbinantys atminimo ženklai, visi kūjai su pjautuvais ir kitas SSRS šlovinantis „paveldas“ būtų likviduotas, nepriklausomai nuo to, kad tai įskaudins dalį suklaidintų gyventojų, ir nepriklausomai nuo to, ką dėl to los peskovai su lavrovais ir zacharovomis.

To reikalauja geopolitinė padėtis. Toks yra priimtas sprendimas ir jūs, kaip žemesnės pakopos išrinktieji, privalote tai vykdyti, nepriklausomai nuo to, ką pažadėjote per rinkimų kampaniją vadinamiesiems vatnikams ir runkeliams.

Nei jūs, nei panašūs į jus nesate savų miestų karaliukai ir jūs negalite daryti tai, ką norite mieste savo ar už jus balsavusiųjų nuožiūra. Aš už jus nebalsavau ir kitą kartą to nedarysiu. Bet yra įstatymai ir jūs privalote jų laikytis.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Be pykčio

Koks piktas straispnis... Bet viskas tikrai taip jau yra: žmonės Lietuvoje nori savų Lietuvos vėliavų, nori protingos ir atsakingos valdžios, gerovės savo tautai. Ir jokia fantastika, kad JAV prezidentu netaps Trampas. Taps, norit ar nenorit... O Lietuva- kol kas ne ne federacinė ES valstybė, ir tikrai neleisime jai tokiai tapti, išsirinksim tai, KĄ...NORIM.!! Taigi, putositės, pyksite- nepadės, ledai juda, rinksim, kuo pasitikime, nes visų trijų rinkimų laukiame ir rezultatų klastoti neleisime!

Ponai tik taip

Tim lansbergistu gatve

Pilietis

Debilas tas Ramunas K. Matyt nesidomi lietuvos istorija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS