Į Seimą – tik asmenybes | kl.lt

Į SEIMĄ – TIK ASMENYBES

Artėjant rudenį vyksiantiems rinkimams į Seimą, norėčiau grįžti prie vieno svarbaus klausimo, kurio įtartiną variaciją dabar siūlo buvęs LDDP atstovas Juozas Bernatonis.

Aš, skirtingai nei jis, ketinu Lietuvai siūlyti ne kokį nors nelabai suprantamą rinkimų modelį, o tiesioginį balsavimą už konkrečius asmenis be partinių sąrašų.

Nuo partijų vairo pasitraukus žymiems veikėjams, asmenybėms, piliečiams liko tik partiniai sąrašai, nors Lietuvos žmonės visada mieliausiai balsuodavo už asmenybes.

Kas liko iš socialdemokratų, kai tarp jų nebeliko Algirdo Brazausko ir Česlovo Juršėno? Šešėlis. Kas yra konservatorių partija be Vytauto Landsbergio? Šešėlis. Kas liko iš liberalų, kai lyderių pozicijose nebeliko Eligijaus Masiulio ir Eugenijaus Gentvilo? Šešėlis.

Klaipėdiečiams pastarosios politinės netektys yra ypač skaudžios, nes Klaipėda visada balsuodavo už liberalus. Dabar gi daugybė miesto žmonių net negalėtų pasakyti, kas šiuo metu vadovauja liberalams Lietuvoje.

Partinių asmenybių nebėra, todėl reikėtų situaciją keisti. Reikia, kad žmonės galėtų balsuoti už konkrečius asmenis, o ne už partinius sąrašus. Tada reikalai tikrai pasikeistų, nes pati sistema priverstų iškilti tuos žmones, kurie verti lyderio pozicijos.

Todėl šalyje turėtų likti tik vienmandatės apygardos.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Visos

partijos ,tai meslas kuri ant sakiu laiko oligarhai ! Baisiai nemalonus puvantis 'kvapelis' nuo ju 30 metu sklinda,kuris neduoda nei Lietuvai nei Tautai jokios naudos ,o tik vien bedas...!!!

kokias

'Asmenybes' kurios per 30 metu supuvo seime 'dirbdamos Lietuvai ir Tautai' ..... ?????? Nors viena asmenybe isvardintu ,kuri cia tokia seime sedi,kuri ...... ????

Buržuazinis nacionalistas

Kokias cia pradeda "daineles" dainuoti? 30 metu grimstame i korupcijos, nomenklaturiniu aferu ir paprasciausiu vagysciu is valstybes izdo liuna. Seime jau kas antras milijonierius, o salyje, kas antras elgeta. Gal uzteks senbezdoms brautis prie lovio?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS