Išpuolis nusipelno pasmerkimo | kl.lt

IŠPUOLIS NUSIPELNO PASMERKIMO

Antisemitizmas – labai baisus dalykas, mat tas, kas lieja pagiežą dėl gyvenimo nesėkmių ant „svetimų“ (žydų, lenkų ar rusų), anksčiau ar vėliau nuskriaus ir „savus“ (lietuvius).

Išreikšti kritiką Izraelio vidaus ar užsienio politikai galima ir kitaip, be visų tų „lipo žydas kopėčiom“ ir „imkit vaikai pagaliuką“, tad, mano nuomone, Remigijus Žemaitaitis savo pasisakymu pasielgė ne tik amoraliai, bet ir labai kvailai.

Nepriklausoma Lietuva jau ne vieną dešimtmetį labai sunkiai stengiasi gyventi su savo pačios kraupia praeitimi ir dalies jos piliečių dalyvavimu Antrojo pasaulinio karo nusikaltimuose.

Vykdant nusikaltimus buvo nužudyta ypač daug žydų tautybės žmonių, kurių daugiausia taip pat buvo visaverčiai Lietuvos piliečiai, svariai prisidėję prie valstybės ekonomikos ir kultūros.

Tuo pat metu siekiama žvelgti į priekį ir bandoma megzti santykius su šiuolaikine Izraelio valstybe, iš kurios galima pasisemti daugybės žinių ir patirties įvairiose srityse.

Tačiau R. Žemaitaičio pasisakymas mums priminė, koks vis dar stiprus lietuvių gyvenime yra buitinis antisemitizmas.

Prisiminkite, kaip dažnai mes vieni kitiems kalbėdami apie kokį nors politikos, kultūros ar verslo veikėją vis girdime akcentą, kad jis ar ji yra žydas (žydė), tarsi tai būtų svarbiausias motyvas, paaiškinantis žmogaus veiksmus, požiūrį, elgesį ar poziciją.

Kita vertus, man susidarė įspūdis, kad R. Žemaitaitis ne tiek jaučia priešiškumą žydams, kiek yra prisiskaitęs komentarų apie šios tautos atstovus feisbuke bei tviteryje ir bando viską pakartoti viešai tam, kad įsiteiktų siauram kvailų ir labai piktų rinkėjų sluoksniui. Todėl vargu, ar šį politiką galima laikyti tikru antisemitu.

Kad ir kaip ten būtų, mano nuomone, R. Žemaitaitis visiškai nusipelnė pasmerkimo, kurio jis ir sulaukė.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Simas

Nesutinku su "išpūstu" R. Žemaitaičio pasisakymu.Nesutinku su parsidavėlio Ramūnas K. sapalionėmis. Čia ir yra Lietuvos bėda ta, kad daug Lietuvoje yra tokių parsidavėlių, gal nupirktų, gal suklaidintų neišmanielių, kurie, greičiau, nepalaikys savų tautiečių, pasmerks, o aukštins ir palaikys svetimus, nors tie bus ir neteisūs. Lygiai kaip nesenais laikais buvę kgbešnykai ar aršūs komunistai.

Taigi

Vienas dalykas kai vaikai sudainuoja dainelę kur nors kaime kieme ( nors dabar vaikai tokių dainelių nebedainuoja, yra kitų) ir visai kas kita , kai tai daro rimtas politikas. Ir tie, kurie nematot tame skirtumo neišsilavinę rasistai

Pil.

Koks išpuolis,neatskiriat puolimą nuo vaikų žaidimų išskaičiavimo.Dieve tu mano ,pasaulio pabaiga , skiepai smegenys ištirpdė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS