Jūros šventės akcentas – eisena | kl.lt

JŪROS ŠVENTĖS AKCENTAS – EISENA

Liepos pabaigoje nuskambėjo paskutiniai Jūros šventės garsai. Miesto organizacijos žygiavo su didelėmis garso kolonėlėmis, kad juos išgirstų visi uostamiesčio gyventojai.

Kiti eisenos dalyviai buvo kultūringi, tad vieni nuo kitų atsilikdavo maždaug 50–100 metrų. Turbūt norėjo išgirsti, ką groja prieš juos žygiuojantys pučiamųjų orkestrai.

Dalyvių daug – kas su mėlynais, kas su baltais marškinėliais. Tiesa, eisenos priekyje buvo keletas platformų su disko šokėjomis, jos priminė, kad tai – kurorto šventė.

Verta prisiminti tik keletą platformų su jūrine tema, pučiamuosius orkestrus iš Vilniaus ir JAV kariškius.

Po iškilminga vėliava žygiavo miesto meras, pasipuošęs kostiumu, ir vyriškis su baltais marškinėliais, uosto direktorius, bent taip pastebėjo kaimynė. O kur dar uosto kapitonai, kurie papuošė kolonos priekį?

Tačiau nebuvo aiškios ir ryškios Jūros šventės eisenos pradžios ir pabaigos.

Policijos arkliukai, mūsų nuomone, ne itin puošė šią eiseną. Čia juk ne rajono šventė. Mūsų supratimu, eisena turėjo užsibaigti kokia nors kompozicija jūrine tema.

Artėja jubiliejinė 90-oji Jūros šventė, kuri dar 1934-aisiais pradėjo savo istoriją.

Mes tikimės, kad ši šventė bus ne paprasta miesto šventė, o Jūros ir žvejų diena, kaip paskelbta įvairiuose Lietuvos leidiniuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS