Kam reikėtų dėkoti? | kl.lt

KAM REIKĖTŲ DĖKOTI?

Perskaičiau nuostabų straipsnį apie tai, kad Vytautui Landsbergiui siūloma suteikti valstybės vadovo statusą.

Manau, kad mūsų Seimas suteiks jam Prezidento titulą gal dar ir sykiu su kokiu nors Vyčio Kryžiaus ordinu.

Bet taip pat manau, kad reikia sąžiningai pripažinti: per 50 metų Sovietų Sąjungos dominavimo Lietuvoje nė vienas mūsų atstovas neišdrįso įžengti į Kremlių ir paprašyti nepriklausomybės.

Nei prie J.Stalino, nei prie L.Brežnevo nebuvo įmanoma nuvažiuoti į Maskvą ir atsistojus pareikalauti, kad atiduotų Lietuvai laisvę.

Reikia sąžiningai pripažinti: per 50 metų Sovietų Sąjungos dominavimo Lietuvoje nė vienas mūsų atstovas neišdrįso įžengti į Kremlių ir paprašyti nepriklausomybės.

Jei kas nors ir būtų išdrįsęs, jiems būtų pasibaigę taip pat, kaip mūsų partizanams. Nežinotume iki šiandien, kur jų kauleliai.

Niekas toje SSRS nesiryžo kovoti dėl laisvės. Bet kai Sovietų Sąjungos vadovas Michailas Gorbačiovas atleido vadeles, atsirado daugybė visokių didvyrių.

Nepriklausomybę mes iškovojome neiššovę nė sykio. Turėtume padėkoti už tai M.Gorbačiovui.

Nepriklausomybę iškovojo visa Lietuva. Ne tik V.Landsbergis, Valdas Adamkus ir kiti politikai.

Turėtume padėkoti M.Gorbačiovui už suteiktą galimybę, o  V.Landsbergis su Sąjūdžiu tuo metu ir iškovojo nepriklausomybę. Bet Lietuvos žmonės tai galėjo padaryti, nes M.Gorbačiovas atleido vadžias.

Tokie buvo laikai.

Man jau 88 metai ir aš viską žinau – mano galva yra mano kompiuteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Anonimas

Dekoti reikia Tautai ir tiems kurie zuvo uz ta laisve.Juk Landsbergio Tauta nerinko ir juo nepasitikejo todel net nereikia ir kelti to klausimo.O ta valdzia juk yra neprognazuojama priveisti nori lbgt iskrypeliu narkomanu. Turi buti taskas ir si vyriausybe privalo atsistatidinti nes nezinia kuo pavers musu sali.

ALGIS

Šunaujos karalius ir tiek .

QWX

Tegul ilgametis KGB'bistas eina "...нахуй..." paskui rusų laivą...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS