Neįleiskime į širdį rudens | kl.lt

NEĮLEISKIME Į ŠIRDĮ RUDENS

Tai buvo diena, kai Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje buvo pažymima Lietuvos žydų genocido atminimo diena. Klaipėdos bendruomenės namuose vyko Julijos Montvydaitės-Samuilienės vienuoliktosios knygos pristatymas. Knygoje – 218 eilėraščių. Tai "Gimtasis židinys", "Jūreivio daina", "Jūros daina", "Mes seni jūreiviai", "Kiek dar kentėsi, Lietuva?", "Mus dar šaukia jūra", "Prabuskite, ponai" ir kiti eilėraščiai.

Renginį vedė buvusi Klaipėdos senjorų prezidentė Kristina Buslajeva.

Prieš keletą metų Julija buvo parašiusi eilėraštį "Draugystės medis", skirtą Baltų vienybės dienai. Į latvių kalbą išvertė ir eilėraštį tądien perskaitė Dzidra Marčienė.

O Julija savo eilėraštį skaitė be mikrofono. Poezija visa jėga, galingai salėje skambėjo susirinkusiesiems. Atvykę bendruomenės ansambliai stengėsi J.Montvydaitės-Samuilienės eilėmis padainuoti, o muziką dainoms buvo parašęs Klaipėdos kompozitorius Pranas Škimelis.

Dainas apie jūrą ir jūreivius keitė pačios Julijos sukurtais rūbais papuošti šokėjai, o po to vėl skambėjo dainos.

Gaila, kad didelėje aukštoje bendruomenės salėje buvo tik du mikrofonai, blogai buvo girdėti salėje esantiesiems.

Kažkodėl ir pati renginio vedėja pradžioje nesinaudojo mikrofonu.

Tačiau netrukus po to salėje prasidėjo šurmulys, tikras turgus. Nes, kaip visada, į statinę buvo įpilta šaukštas deguto.

Vedėja Julijos gerbėjams kažkodėl nesuteikė galimybės salėje pasveikinti knygos autorės.

Renginiui dar nepasibaigus, buvo paskelbta, kad pirmojo aukšto salėje visų susirinkusiųjų laukia Julijos kepta duona ir vaišių stalas.

Pusė susirinkusiųjų staiga, lyg kareivėliai, atsistojo ir puolė kaip vėjas prie durų užsiimti vietos prie nukrauto vaišių stalo, kurį paruošė eilėraščių autorė J.Montvydaitė-Samuilienė.

Gerbėjai prabėgdami jau nebepastebėjo vestibiulyje ant stalo padėtos jos parašytos eilėraščių knygos. Grojo kapelija, salėje žmonės prie vaišių linksminosi...

Kaip matėme, visa tai galėjo atrodyti tarsi meškos paslauga, o gal tiesiog buvo toks scenarijus? Puiku, kad pabaigoje (nors ne visi girdėjo) vadovė Janina Žemaičiūnienė stvėrė mikrofoną ir bandė sušvelninti padėtį, nes teigiama, kad šiuose namuose galbūt jau ne kartą tai kartojasi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS