Pandemijos rykštė – baisus mūsų žmonių nevalyvumas | kl.lt

PANDEMIJOS RYKŠTĖ – BAISUS MŪSŲ ŽMONIŲ NEVALYVUMAS

Norėčiau paliesti temą, apie kurią vis dar per mažai kalbame – apie pasibaisėtiną kai kurių žmonių nevalyvumą, higienos nesilaikymą.

Dažnai tenka stotelėje laukti autobuso. Negaliu nepastebėti, kaip kai kurie diedai (neapsiverčia liežuvis tokių vadinti vyrais) atsikrenkščia ir spjauna tiesiai po kojomis ant šaligatvio.

O kartais dar „geriau“ – suima nosį pirštais ir meta nosies turinį (atsiprašau, snarglį) taip pat ant šaligatvio. Apie nosinuką šie nevalyvi tipai turbūt nėra nieko girdėję.

Neseniai net sutampė, kai pamačiau vieną savo sodo kaimynę, kaip iki šiol maniau, padorią moterį, darant tą patį. Ir visa tai vyksta pandemijos metu!

O juk tuos nosies turinius, tą užkratą, namo parsineš ir šuniukai, ir ant batų maži vaikai. Šaligatviai pas mus tai kažin ar plaunami.

Ar bereikia stebėtis, kodėl, pavyzdžiui, Singapūre itin mažas koronavirusu užsikrėtusiųjų skaičius. Nors gyventojų tankumas ten – nepalyginamai didesnis su mūsiškiu.

Singapūre už spjūvį ant šaligatvio – 1 tūkst. eurų bauda.

Žurnalistas sykį pakalbino tvarkingai tam tikrų taisyklių besilaikančius vyrus, meškeriojusius upėje. Uždavė klausimą, ar jie tų taisyklių laikytųsi, jeigu nebūtų tokių didelių baudų. Atsakymas buvo atviras: „Ne.“

Ne veltui Singapūro gyventojų gyvenimo trukmė – viena ilgiausių pasaulyje.

Žinoma, prie to prisideda ir pastangos kurti žalią aplinką, mažinti taršą bei triukšmą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Filomena

Taip su higiena viešoje vietoje katostrofa: 1) mylimiausias šeimos narys šikti būtinai turi lauke,(nesvarbu, kad stovi per cm nuo kūdikių žaidimo aikštelės ir dovanėlę meta i šiukšledėžę toje pačioje mažųjų žaidimų aikštelėje, galvoju, gerai kad savo žmonos ar vyro netempia šikt kaimynam po langais, juk irgi šeimos mylimas narys: 2)rūkantys tai irgi kaip mafijozai, pelenus drabsto kur tik nori, nuorūkas kemša į tas pačias vaikų aikštelių šiukšledėžes, o mažieji piliečiai atėję pažaisti iščiupinėja visą tą brudą delnukais(niekad negalvojau, kad žaidimo aikštelėse suaugusieji taip šuniškai elgiasi):skrepiai tai kaip parašas - visur(gerai, kad viens kitam ant akių nespjaudo.

R

Užkratai jūs užkratai :D :D dar propagandos prirasykit kaip gripu užsikrėsti :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS