Perspėjimų apie pavojų – per mažai | kl.lt

PERSPĖJIMŲ APIE PAVOJŲ – PER MAŽAI

Dar visai neseniai Vilniuje per kažkokio nutrūktgalvio paauglio idiotišką "drąsos" demonstravimą žuvo greitosios pagalbos medikas. Gaila.

Įprastai žiniasklaida smulkiai išdėsto žinias apie kokį nors menką dalykėlį, o štai šios tragedijos pavaizdavimui ir komentavimui buvo skirtos vos kelios viena kitai prieštaraujančios žinutės.

Viena žinutė skelbė, kad kažkoks jaunuolis nuo pėsčiųjų tilto nušoko ant vagono stogo ir nutraukė elektros laidą. Kitose – kad tas nutrūktgalvis užlipo ant vagono, dar kitose – kad ant degalų cisternos.

Tačiau niekur neaptikau komentaro, kas ten nutiko su tuo elektros laidu, iš kur jis toje vietoje atsirado ir ar buvo tyčia nutrauktas.

Be jokios abejonės, išsamus tokios tragedijos pavaizdavimas būtų perspėjimas panašiems aštrių pojūčių mėgėjams.

Taip pat pastebima, kad vos tik susiformavo rytinėje Europoje plonas ledas ant vandens telkinių, jau atsirado ir pirmieji skenduoliai. Žmonės tarsi kokie nepilnapročiai vis puola čiuožti ant tos plonos ledo plėvelės.

Ir per televiziją kasmet rodo, kaip pačiam gelbėtis ar gelbėti kitą įlūžus ledui.

Reikia aiškiai rodyti gelbėjimo metodus, bet svarbiausia reikia tokiems nesusipratėliams kalti į galvą apie tykantį pavojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS