Politikai trypia žmoniškumą | kl.lt

POLITIKAI TRYPIA ŽMONIŠKUMĄ

Šalies spaudoje nustebino žinutė, kurioje pranešama, jog dar kartą politikai tvojo iš peties garbaus amžiaus žmonėms.

Parlamentarai šiurkščiai pažeidė Seimo statutą, kuris leidžia nustatyti pareigybines algas Seimui tik pradedant darbą, ne dabar, likus vos metams iki kadencijos pabaigos.

Reikėtų nuoširdžiai padėkoti šalies žurnalistams, nes perskaitęs tokias eilutes ne vienas pensininkas dar kartą nusispjaus per kairį petį.

Nors kitų metų rinkimai jau ant nosies, matyt, politikai bet kokį žmoniškumą jau baigia sutrypti.  Jie galvoja, jog iki Seimo rinkimų dar liko daugiau nei devyni mėnesiai, todėl garbūs žmonės pamirš tokį darkymąsi vidury baltos dienos ir vis tiek ateis prie urnų, atiduos savo balsą, kad tie sumanūs veikėjai dar ketverius metus galėtų tarpti nusisukę nuo savo rinkėjų, kuriuos ir toliau laikys tuščia vieta.

Ar galima tikėti Lietuvos Seimu, kuris sako, kad nėra pinigų? Pasirodo, valdžia taip susirietusi meluoja, jog liežuvis pačiai tarp dantų kliūva.

Keistai ne kartą nuskambėjo iš Lietuvos televizijos kanalo ekonomikos reikalų aiškintojos, o dabar jau europarlamentarės Aušros Maldeikienės raginimas, kad turi žmonės skaityti jos rekomenduojamus ekonomikos vadovėlius.

Tada atseit visi sužinosią, jog Lietuvoje mokamos net per didelės pensijos. Nieko negali net pridurti prie šitų kliedesių.

Šalies sostinėje gyvuojantiems politikams galima taikyti posakį, jog iš didelio rašto išėjo ir krašto. Tačiau televizijos kanalai vis tiek įkyriai rodo ir rodo tuos pačius nusibodusius veidus politikierių, kurie turbūt patys nebesusigaudo savojo proto labirintuose ir dar gąsdina vargšus pensininkus, kad ne už kalnų metas, kai pensijų apskritai nebeliks.

Ar gali garbaus amžiaus žmogus būti ramus po tokių žydrųjų ekranų pabauginimų? Ne.

Visi dabar pastatyti ant blakstienų, nes lieka laukti "sūdnos dienos", todėl ir jie, Seimo nariai, skuba nustatyti didesnius savo pareiginės algos koeficientus, o tai mokesčių mokėtojams kainuos dar 3,5 mln. eurų.

Ar galima tikėti Lietuvos Seimu, kuris sako, kad nėra pinigų? Pasirodo, valdžia taip susirietusi meluoja, jog liežuvis pačiai tarp dantų kliūva.

Žurnalistai užčiuopė dabartinio Seimo narių aukso gyslą. Vien nūdienis Seimas sau algas kelia jau trečią kartą. Kai jie, parlamentarai, pasididins sau pareiginės algos koeficientus, atrodys, kad gyvenimas pagerės ne tik jiems, bet ir visiems kitiems.

Iškiliems mūsų valstybės asmenims, tokiems  kaip Seimo pirmininkas, bus priskaičiuota 4 540 eurų, seimūnams, vadovaujantiems komitetams, komisijoms bei frakcijoms, – 2 681-4 259 eurai. Padidės algos ir klerkams – nuo ministrų iki valstybės kontrolierių.

Labai "didelius" priedus gaus garbaus amžiaus žmonės – pensininkai, kuriems prie varganos pensijos pridės maždaug po tris eurus. Kaip G.Vagnoriaus valdymo laikais.

Išeina kaip toje pasakoje: visiems davė, o varganam šuneliui nebeliko. Jo vietoje iš tiesų Lietuvoje nuolat atsiduria tas garbaus amžiaus žmogelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

lt

Šis seimas bent kažką stengiasi padaryti ir dėl žmonių. O senesnieji opozicionieriai vis stengiasi pasikasti po valdžios pamatais, nuolat keldama sumaištį, kabinėdamasi dėl smulkmenų, trukdydami dirbti. Savo akyse ir rąsto nemato, kaip praskolino Lietuvą - milijardais, dabar gi užsikabina už neva neapmokėtų kviestinių pietų. Tarsi nežino, kad nesiprašė ministras tų pietų - patys pakiša kiaulę, kad galėtų sukelti audrą stiklinėje. Išties, tai tiktai niekai, palyginus su konservatorių nusikalstama veikla. Nejau dar tikisi, kad tauta pamiršo ? Kritika turi būti konstruktyvi, padedanti valdžiai dirbti, o ne žlugdanti iškraipomais faktais. Tai jau tikrų tikriausias kenkimas mums visiems.

kauniete

...visiems seimunams nuo Lietuvos Nepriklausomybes metu !! kuomet taps pensininkais!!!! turetu atsirasti STRAIPSNIS!!! --ju pensijos gaunamos[[[[ ateity]] negali buti didesnes ,nei ju darbo metu buvusios BUVUSIU pensininku [[[na , vidurkis ====apie 300--350,,,,,ir baigtas kriukis===toliau gali miegoti ant dabartiniu ispustu atlyginimu ir tyciotis is siuometiniu pensininku]],,nes seimas ne pilieciams dirba [o statosi pilaites ,kurortauja,isigyja valdiskas masinas ir viesbucius valstybinius paverte nuosavybe]]] ..ar "veike TOKIAIS!! mastais valstybininkai iki Lietuvos nepriklausomybes??? na,gal vienas koks[[ir buvo ""sutvarkomas"""]] o dabar visa kaimene seimunu [[mazarashciu]]] lyg pries pasaulio gala!! ==puola prie valstybes LOVIO kriuksedami….tai ar nesutryptas politikieriu zmonishkumas??? ..vilkstine seimo kuprinugariu issikelia atlyginimus --isheedas nudrebia Lietuvos pilieciams,,,,ishedas --kurios prajuokina net begliusis afrikos,,,

Nulis

Ponas A.Klizas pamiršo savo laikus , kai buvo ponas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS