Skveras daro neblogą įspūdį | kl.lt

SKVERAS DARO NEBLOGĄ ĮSPŪDĮ

Keletas pastebėjimų dėl neseniai rekonstruoto Danės skvero. Bendras vaizdas daro gerą įspūdį.

Jame žvilgsnis krypsta į daugybę naujovių. Krantinėje buvo atverti du metaliniai seni knechtai, kurie iki tol buvo užpilti žemėmis, buvo matyti tik jų "kepurės".

Atsirado dar ir trečias, akmeninis, skirtas  prieškario prezidentui Antanui Smetonai pagerbti. Į akį krinta nauja augalija, kalvelės ir panašių dalykėlių.

Tačiau man, kaip ir kitiems žmonėms, kelia abejonių užmojis įrengti plačią vaikų žaidimų zoną abipus centrinio tako, nes praeiviai trukdys visokiems paspirtukininkams, o šie trukdys praeiviams.

Abejonių kelia ir obliuotomis lentomis išklota krantinė. Rudenį ir žiemą, kai čia orai – labai permainingi, dažnai būna plikšalų, kurios labai mėgsta įmirkusią medieną. Ant tokios paklotės bus lengva paslysti, galima ir visai į Dangę nusiristi.

Ankstesniame skvere šoninis takas nuo centrinio tako link J.Karoso g. driekėsi įstrižai, o dabar tas tiesesnis ir patogesnis takas panaikintas ir nuvestas statmenai centriniam takui, dėl to tiesiai nebegali eiti.

Tai, aišku, svarbiau tiems, kurie eina savais reikalais per skverą "tranzitu", o ne šiaip maklinėjantiems po skverą.

Dar laikau trūkumu išpiltą ties vaikų žaidimo aikštynu smulkią skaldelę palei trinkelėmis grįstą centrinį taką. Juk ta skaldelė yra kojomis nuspardoma ant trinkelių tako.

Panaši problema yra ir piliavietėje, kur driekiasi dideli skalda ir trinkelėmis iškloti plotai. Ten vaikšto daug žmonių, važiuoja mašinos, ir valytojos dažnai turi šluoti tuos užterštus skalda trinkelių plotus.

Tai nėra geras sumanymas. Minėtus plotus turėtų skirti sienutės ar kas nors panašus, nes, kai sienučių nėra, tas vietas teks dažnai valyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS