Ten, kur katės, žiurkių tikrai nėra | kl.lt

TEN, KUR KATĖS, ŽIURKIŲ TIKRAI NĖRA

Perskaičiau I.Kiseliovaitės straipsnį "Po balkonais – "Animal Planet" ("Klaipėda", 2022 04 06) apie daugiabučio kieme tarp šiukšlių lakstančias žiurkes. Iš asmeninės patirties galiu papasakoti.

Gyvenau Tauralaukyje. Persikrausčius į nuosavą namą teko gyventi su labai daug pelių bei žiurkių.

Po kurio laiko įsigijome katę, ir problemos kaip nebūta.

Ten pragyvenome 16 metų be šių graužikų. Kad ir kaip katinai kai kuriems nepatiktų, jų naikinti nederėtų. Nesakau, kad turi būti katinų perteklius, galima ir civilizuotai kontroliuoti jų skaičių.

Dabar gyvenu kitoje vietoje. Mėgstu pasivaikščioti dviem gatvėmis – Girininkijos ir Mažojo Kaimelio. Į akis man krenta toks kontrastas.

Vaikštant gražia gatve porą kartų mačiau baisias, dideles žiurkes, gulinčias ant gatvės. Veikiausiai pervažiuotas. Tačiau niekada toje gatvėje nemačiau kačių.

Neseniai, vaikščiodama kita, Mažojo Kaimelio gatve, pamačiau vaikštančią gražią katę. Ten niekada neteko matyti tų bjaurių, pilvus išvertusių žiurkių.

Ten, kur katės, žiurkių tikrai nėra. Tačiau sodų bendrijoje yra žmonių, kurie nuolat nuodija kates. Kodėl? Man tai vis dar kraupi paslaptis. Gal jie jaučia malonumą?

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

...

Viskas truputį atvirkščiai. Katės gaudo peles, o ne žiurkes. Žiurkių jos bijo, todėl ten, kur yra žiurkių, kačių nebūna.

Tik jau nereikia

Myliu kates, bet kiemo kačių nemaitinu, yra pakankamai juos maitinančių. Kieme pastoviai vaikštinėja 4 katinai, aplinkiniuose kiemuose jų irgi yra ne vienas. Pati esu mačiusi kaip per kiemą nuo vienoje gatvelėje esančių konteinerių link kitų ėjo žiurkės o katės apsimetė, kad nieko nemato. Kaimynė gyvenati pirmame aukšte skundėsi, kad žiurkės iš rūsio prasigraužė į butą. Taip kad nereikia sekti pasakų, visi gyvena kartu ir katinai jokie ne gelbėtojai.

Nejuokinkit

Kam tom katėm medžioti žiurkes , jei pakvaišę gamtininkai pristatė joms trobelių su "dienos pietumis".... Jei paliktu jas gamtai , gal tada ir išsiruoštų į medžioklę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS