Už šunį atsakingi šeimininkai | kl.lt

UŽ ŠUNĮ ATSAKINGI ŠEIMININKAI

V.Spurytės straipsnio "Kovinių šunų medžioklė" ("Klaipėda", 2013 09 27) atgarsiai:

"Šeimininko išdresuotas bet kokios veislės šuo gali ginti savo šeimininką, o jeigu šeimininkas – kvailas, tai jis gali bet kokį šunį išdresuoti agresyviu ir užsiundytas keturkojis tikrai gali užpulti niekuo dėtus žmones.

Todėl, manau, netinkama šuns dresūra – vien tik šeimininko kaltė.

Yra įstatymas, yra ir galimybė jį apeiti. Pirma, kad būtų galima atimti pavojingą, plėšrų šunį iš žmogaus, tam turėtų būti teismo sprendimas. Atėjęs bet koks žmogelis iš savivaldybės ar iš kur nors kitur keturkojo neturi teisės paimti. Į privatų butą negali net policija užeiti be savininko sutikimo ar be teismo sprendimo.

O gyventojai, kurie norės gauti leidimus pavojingų veislių šunims laikyti, tie juos išsiims kaip gyvenantys kaime, kur ir registruos savo augintinius: pas tėvus, pas senelius. Ir laikys, kaip iki šiol laikė, – butuose. Tik aptiktas bute su pavojingu keturkoju tikrintojams pasakys, kad tik ką atvažiavo su šunimi į svečius.

Ne nuo to reikia pradėti visą šį procesą, susijusį su pavojingų šunų laikymu. Pirmiausia būtina priimti įstatymą dėl realios gyvūno šeimininko atsakomybės, nes tik nuo šuns savininko viskas priklauso."

 

 

Gairės: šuo, šeimininkas
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

brangute

Nejauku buti salia agresyviu veisliu sunu. Visas organizmas patiria stresa. Ir kodel gi mes turime stresuoti del kazkokio sunpalaikio? Juk stresai trumpina gyvenima. Kenksmingi ne tik grybstelejimai

jo

o jei suo nera niekam net grybstelejes,tai kam ji atimti

brangute

Kad suo agresyvus paaiskeja tik jam ikandus. Stai jums ir irodymai! Tik ar ne per brangi ju kaina?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS