Vaikai yra linkę į žiaurumą? | kl.lt

VAIKAI YRA LINKĘ Į ŽIAURUMĄ?

Skaitėme straipsnį apie Rumpiškės mikrorajone vaikomus gyvūnus. Mums atrodo, kad kai kurie įstatymai Lietuvoje galbūt net skatina tokius žiaurumus.

Nėra jokio rimtesnio baudžiamumo tiems žiauriems žmonėms, jie jaučiasi galintys daryti, ką tik nori.

Visus tuos poelgius matantys vaikai labai greitai mokosi, be to, jie iš prigimties šiek tiek linkę į žiaurumą, tad nebaudžiamumas, kuris atsiranda dėl pernelyg liberalių įstatymų, jį tik skatina.

Nebaudžiamumas, kuris atsiranda dėl pernelyg liberalių įstatymų, jį tik skatina.

Jūs neįsivaizduojate, kiek mūsų mikrorajone yra kačių nukirstomis uodegomis, išbadytomis akimis. Vieną tokių išvežėme į gyvūnų prieglaudą.

Vieną žiemą buvo atvejis, kai katė per šalčius buvo apipilta vandeniu, o kai sušalo, pavirto į „ežiuką“. Bandėme gydyti, bet nepasisekė, ji nugaišo.

Galiu papasakoti ir kitokių šiurpiausių atvejų.

O mūsų policija kai kada elgiasi keistokai. Epizodas: moteris vedžiojo šunį be antsnukio, pavadėlio. Ji pamatė, kaip senutė iš kito namo maitino katę su kačiukais, tuoj pat paskambino policijai, ir pareigūnai atvažiavo per sekundę, nors juos prisišaukti įprastai nėra lengva, net kai, pavyzdžiui, šeimoje smurtaujama.

Tad kaip yra nusiteikusi policija ir gyventojai?

Man atrodo, kad reikia bent savivaldos lygiu keisti kai kuriuos nutarimus ir potvarkius, ypač tuos, kurie susiję su neigiamu požiūriu ir žiaurumu gyvūnų atžvilgiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Ko moko mokykloje, ką transliuoja TV ir internetas? Ar dar kam nors svarbu vertybės? Galima išvesti samokslo teoriją kad antivertybės ir destrukcija skatinami tikslingai. Arba tai daroma dėl banalaus uždarbio, viskas monetizuojama ir kažkam tampa lengvu pasipelnymo šaltiniu, o kontrolės beveik nėra.

Agne

Šie aprašyti žiauraus elgesio su gyvūnais pavyzdžiai yra mūsų pačiu suaugusiųjų morales stoka Vaikai negauna gerumo pamokų.Labai apgailėtina

O tai kaip čia?

Tai alkana katyte ir dar su alkanais kačiukais pamaitinti yra blogai? Tai čia ir prasideda žiaurumas.Vaikui kaip tik reikia parodyti ,duoti jam suprasti,kad ne tik jis gali būti alkanas.Patys jau pasidarėme abejingi,žiaurus .Tai iš ko vaikai pasimokys to gerumo arba empatijos ( lietuviškas žodis atjauta ).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS