Atpildas už kantrybę | kl.lt

ATPILDAS UŽ KANTRYBĘ

Kažkuris prisiekęs sporto sirgalius, atrodo, Marijonas Mikutavičius, kadaise pamėtėjo smagią idėją pasakodamas, kaip su draugais išsinuomoja sodybą ir visą pasaulio ar Europos futbolo čempionatą praleidžia joje stebėdamas turnyro batalijas. Nuo to laiko mes su bičiuliais laikydavomės panašios tradicijos, tiesa, ne visą mėnesį, bet dienelę kitą, atsiribojus nuo viso miesto šurmulio, pasirgti už savo mėgstamą komandą labai malonu. Ne išimtis ir šie metai – sodyba užsakyta, būgnai paruošti, tik viena smulkmena…

Šiandien turėjo startuoti 16-asis Europos futbolo čempionatas. Tačiau nė vienoje iš dvylikos šalių organizatorių šventė neprasidėjo. Nelemta pandemija aukštyn kojomis apvertė šimtų tūkstančių aistruolių, įsigijusių bilietus į varžybas, planus. Koronaviruso grėsmė pakoregavo ir nuotolinių sirgalių kalendorių. Bet yra ir gerų žinių.

Šiandien turėjo startuoti 16-asis Europos futbolo čempionatas. Tačiau nė vienoje iš dvylikos šalių organizatorių šventė neprasidėjo.

Nuplaukusi Tokijo olimpiada, Europos futbolo čempionatas ir kiti didžiausi sporto renginiai šiemet neįvyks, tačiau kitąmet vis tiek sulauks savo valandos. Pusiaukelėje nutrūkę turnyrai, nacionaliniai čempionatai atsinaujins arba startuos iš naujo ateinantį sezoną. Vakar ant vejos jau grįžo antroji (po Vokietijos bundeslygos) iš keturių didžiųjų žemyno futbolo lygų – Ispanijos čempionatas. Pirmieji kovas nuo 28-ojo turo ketvirtadienį Sevilijos derbiu atnaujino "Sevilla" ir "Real Betis" klubai. Savaitgalį prie jų prisidės ir "La Liga" milžinai – "Barcelona" ir Madrido "Real". Keliomis dienomis vėliau ispanų pėdomis paseks Anglijos "Premier" lyga ir Italijos "Serie A". Stipriausia pasaulio krepšinio lyga NBA kol kas atsargesnė. Labiau ne sportinį, o komercinį interesą akcentuojantys lygos ir klubų vadovai kalba apie liepos pabaigą ir turnyrą be žiūrovų uždarame "Disney" pramogų miestelyje. Čia pat – ir futbolo Čempionų lygos atkrintamųjų sugrįžimas bei dar keletas kitų laukiamiausių sporto desertų. Tad bet kuriuo atveju sirgti bus už ką. Geriausia, aišku, nesirgti išvis. Arba sirgti sveikai ir saugiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rimas

Jau yra tos fules

SUSIJUSIOS NAUJIENOS