Auksinė Lietuvos rankelė | kl.lt

AUKSINĖ LIETUVOS RANKELĖ

Kartais teisybės neparodo net veidrodis, o ieškoti teisybės rinkimuose – apskritai bergždžias reikalas. Kol nesibaigė karantinas, o varžybos dar nevyksta, sporto žurnalistai patys sukurpia sau darbų ir temų. Vieni atkrapšto primirštas istorijas ir asmenybes, kiti rikiuoja įvairius geriausių Lietuvos sportininkų ir komandų reitingus.

Renkant geriausius nepriklausomos Lietuvos krepšininkus visi įvardija Arvydą Sabonį, Šarūną Marčiulionį, Artūrą Karnišovą, bet dažniausiai savo svajonių komandą sulipdo iš jaunesnių kartų žvaigždžių. Niekas nesiginčija, kad Šarūnas Jasikevičius, Ramūnas Šiškauskas, Arvydas Macijauskas, Linas Kleiza ar kiti fenomenalūs pastarųjų dešimtmečių herojai verti vietos išrinktųjų dvyliktuke. Tačiau keistai atrodo, kai vos vienas kitas žinovas pamini Rimą Kurtinaitį. Vietoj jo į antrosios linijos žaidėjų pozicijas įtraukdami tikrai gerus, bet anaiptol ne R.Kurtinaičio lygio krepšininkus. Sąlyginis Renaldas Seibutis ar Martynas Pocius neabejotinai yra kokybiški žaidėjai, tačiau ar jie verti užimti Kurčio vietą svajonių rinktinėje? Ar juos galima pavadinti šalies krepšinio legendomis? Kurtį – ne tik galima, bet ir reikia. Olimpinis ir Europos čempionas, pasaulio vicečempionas ne veltui vilkėjo ne tik dviejų rinktinių, bet ir vienų garsiausių Europoje klubų – Kauno "Žalgirio" ir Madrido "Real" marškinėliais.

Kas matė Rimą žaidžiantį per žalgirietišką aukso karštinę, pritars –  duokdie, Lietuvai dar kada turėti tokią auksinę rankelę.

Labiausiai jis garsėjo preciziškai suderintu metimų taikikliu, guldžiusiu net galingiausius varžovus. Dėl šio talento kaunietis sulaukė tuo metu išskirtinio NBA kvietimo dalyvauti lygos tritaškių konkurse. Tačiau ne mažiau nei tritaškiai, skintis kelią į skambiausias pergales R.Kurtinaičiui padėjo gudrumas ir krepšinio intelektas. Tokia taiklumo ir IQ kombinacija per pastaruosius dešimtmečius pasižymėjo vos vienas kitas Lietuvos krepšinio asas.

Šiandien mūsų Kurčiui sukanka šešiasdešimt. Kas matė Rimą žaidžiantį per žalgirietišką aukso karštinę, pritars – duokdie, Lietuvai dar kada turėti tokią auksinę rankelę.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Aras Valiulis

Turėjau garbės kalbėti su biologiniu dvynuku(gimėm tą pačią tų metų dieną).Tik jis-panemunietis,o aš-šančiškis.Abu buvom KKI.Buvo ir dar vienas ,,toks pats,,-Vytas Kalendra,grupiokas.Martai,ar pasveikinai?O ,,Heino,, primenu-tai buvo nuostabiam ,,Kaunakiemio,, bare.Ir ne tik ten.Duok,Dieve,dar tokių taikliarankių Lietuvai!!!!! Į Tavo sveikatą,Rimai!!!!!

Kurtis

Su Homke du gynejai kapitaliniao

Tonis

Auksinė rankelė buvo puikiausiai suderinama su auksine burnele :))) Masterstvo ne propjoš ;)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS