Bagažinių šventės | kl.lt

BAGAŽINIŲ ŠVENTĖS

Bagažinės atlaisvintos. Talpiais ir tvirtais maišeliais pasirūpinta. Biudžetas sureguliuotas intensyvesnei pirkimo galiai. Su būsimomis nekasdienėmis išlaidomis psichologiškai susitaikyta. Bake kliuksi nedaug degalų, kurie bus gausiai užlieti pigesniais. Žodžiu, važiuojame apsipirkti į Suvalkų koridorių. Šeštadienis. Lapkrio 11-oji.

Tačiau kažkas čia ne taip. Tik kirtus Lenkijos sieną pasitinka jokiems koridoriams nebūdinga ramybė. Magistralėje beveik nė vieno automobilio su lietuviškais numeriais. Nei su lenkiškais. Gal jau rusas čia? Juk koridorius – silpniausia NATO teritorijos vieta. Neramu. Tačiau vis tiek judame toliau, mat vidinis apsipirkimo siurblys jau įjungtas ir vis garsiau burzgia.

Įsukame į Suvalkų miestą. Čia taip pat jokio šurmulio. Prie prekybos centrų tikra grauduva: vežimėliai sustumti į krūvą, jokių automobilių su godžiai išsižiojusiomis bagažinėmis, jokio turginio šurmulio. Kažkas čia ne taip. Prie vairo sėdintis tėtušis paprašo vaikų paskrolinti telefone: kas vyksta? Lenkijos nepriklausomybės diena, sako telefoną pamaigęs sūnus. Nuo parduotuvių ir apsipirkimo? Nuo ruso.

Parduotuvės Lenkijoje tokią dieną neveikia. Tik degalinės. Apsipirkimo siurblį tenka išjungti jo net nepanaudojus.

Parduotuvės Lenkijoje tokią dieną neveikia. Tik degalinės. Apsipirkimo siurblį tenka išjungti jo net nepanaudojus. Ką dabar veikti? Kultūrintis? Tam reikalui reikia atrakinti specialią vidinę bagažinę. Tačiau ta priaugusi voratinklių ir retokai naudojama – tik vienas kitas blizgutis voliojasi.

Vartojimo prekėms bagažinės visada plačiai atviros. Nepriklausomybės dieną paminime renginiais, kurių dalyviai ir žiūrovai gal ir užpildytų kelias apverktinai mažytes vieno X dydžio „maximytes“.

Visada veikiančiose parduotuvėse irgi jautiesi savaip nepriklausomas – kiek čia daiktų ir kokie jie visi gražūs – televizoriai, šaldytuvai, kavos aparatai. O jau batų batų. Pajunti bendrystės ryšį su gerove ir gausa. Esi laisvas rinktis: gali rinktis kiną, latvį, švedą, lietuvį. Rusiškos prekės nesimaišo. Nevargina ir klausimas: tai ką dabar veikti?

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gražu net žalia

pasižiūrėjus kaip užsienį tokie pat lietuviški produktai ir prekės kainuoja kur kas pigiau kaip pačioj Lietuvoj

Klpd.

Kada šalyje ūkis ir rinka nereguliuojama tai nafik žiūrėt ar brangu čia ar pigu - PC kurkuliai bet kokiu atveju sau kramiu dėlto tikrai nesuks ir tikrai nieko nepigins. (pasižiūrim kaip vyksta nuolat su kuro kainom...) Čia ne jų metodas. Dėl nerangumo/nenoro net nepajėgia pagalvot kad jeigu pigintų savo produktus tai tada gal ne mūsų žmonės o artimojo užsienio gyventojai važiuotų pas mus apsipirkti?

tikrai

pilni turgai lenkiškos produkcijos tik kaina kaip dorų Lietuvos prekiautojų už parvežimą iki turgaus ,stebina ir net juokina kai pasako kad lietuviška.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS