Dėl visko kalti mes patys | kl.lt

DĖL VISKO KALTI MES PATYS

Komunikacija ir nieko daugiau. Jos trūkumas – vienintelis visų valdžių trūkumas. Visa kita yra gerai. O jei žmonės nemato – kaltos tik akys, kojos, rankos, nosis, burna. Pastaroji ypač kalta. Burnoja.

Burnoja, kad skiepų trūksta. Kodėl tie skiepai, kurių atsisako Vakarai, mums kaip sykis. Ir ne kaip sykis, o visiškai gerai. Valstybė dovanoja? Burna burnoja, kad ir dovanotas skiepas – ne arklys, vis dėlto reikėtų į dantis pažiūrėti. Juk dovanoja ne už savo pinigus, o už burnos, ausų ir kt. savų piliečių kūno vietų. Bet. Jei komunikacija būtų gera, visi įtikėtų ir imtų skiepytis tuo, kas nukrito nuo Briuselio stalo. Jei komunikacija būtų puiki, prezidento poste atitarnavę, senjorystės sulaukę, oficialieji ir faktiškieji šalies vadovai tuo (ko kratosi ne tiek jau mažai piliečių) ir niekuo kitu būtų paskiepyti.

Tik komunikacijos trūkumas lėmė, kad verslui skirti milijardai trūnija. Kitaip žinotume: tam davė, tam davė, tam davė, tam davė, o tam neliko. Bet. Ir čia trūksta komunikacijos. Kas čia per "tam"? Kur lyčių lygybė? Stambulo konvencijoje?

Net menkiausias valstybinis snarglius turi savo atstovą spaudai. Juk kartais nei pats suvokia, nei paaiškinti gali, ką daro.

O apie ją komunikacijos trūksta, nes per daug. Kai kalbama apie privalumus. Nutylima, kad vieną privalumą sudaro ir du trūkumai. Vyrui mušti moterį yra nusikalstama. Lygiai taip pat, kaip ir moteriai – vyrą. Kaip suaugusiajam – vaiką. Vaikui – vaiką. Vaikui – tėvą ar motiną. Ir jokios konvencijos neapgins silpnesniojo. Prievarta, agresija yra galvoje. Sodink nesodinęs už grotų, vis tiek už jų netrūksta gyventojų. Tai irgi komunikacija nulėmė?

Komunikacijos stoka kalta, kad mūsų net COVID-19 nepastūmėjo jokių reformų pusėn. Jau visi metai praėjo, bet išrasti lietuviškos mokyklos perpetuum mobile, kuris veiktų nepaisant visų karantinų, skiepų, konvencijų, nepavyko. Komunikacija kaišioja pagalius ir į kitus valstybę vežančius ratus. Girgžda visas vežimas. O tiek komunikacijos specialistų prisamdyta visose tarnybose. Net menkiausias valstybinis snarglius turi savo atstovą spaudai. Juk kartais nei pats suvokia, nei paaiškinti gali, ką daro.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nekiškit čia mūsų

dėl visko kalti jūs patys

Faktas

Kaunadienei atėjo galas.Niekas nenori bendradarbiauti. Tenka senelio Zdramio kliedesius spausdinti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS