Didžiosios dienos laukimas | kl.lt

DIDŽIOSIOS DIENOS LAUKIMAS

Iki Vasario 16-osios liko 22 dienos. Tai iš pat labo ryto praneša radijas, lyg tądien, kai Lietuvos valstybei sukaks 100 metų, kažkas ims ir pasikeis mūsų protuose.

Vargiai, nebent viskas tik dar labiau susijauks, kad net kvėpuoti taps sunkiau. Čia – pesimistinė prognozė. O kitokioms rastis kol kas nėra pagrindo.

Štai pasakojama, kad vienoje pasienio savivaldybės teritorijoje vietinės poliklinikos direktoriaus kėdė atiteko tokiam apsukriam veikėjui, kuris prieš dešimtmetį buvo įkliuvęs už rūkalų kontrabandą. Paklausite, na ir kas? Tikrai, juk baudą sumokėjo, ko dar? Kuo netinkamas kandidatas vadovauti savivaldybės įmonei, nors ir padaręs turtinę žalą valstybei, jau nekalbant apie mėšliną reputaciją? Juolab Seime dar ne tokie dalykai užsukti, ir nieko.

Tik "valstiečių valstietis" R.Karbauskis vėl dūsauja sulaukęs naujų klausimų "iš vieno prodiuserio" (dabar tokia nauja mada – viešai klausinėti). Juose vėl kalbama apie jo ryšius su Rusijos politikais bei pareigūnais.

Ponas, ir čia jokia ironija, tik fakto konstatavimas (kas gi pasakys, kad stambus žemvaldys yra kumetis?) nenori būti vadinamas oligarchu ir dar susijusiu su Rusija.

Todėl G.Landsbergiui (Anūkui), "sumaniusiam žaisti politiką", sudėliojo savą testą: "Kodėl konservatoriai tai daro?" ir paprašė pažymėti teisingą atsakymą: "A) Nes reikia nukreipti dėmesį nuo LRT. B) Nes konservatoriams reikia eterio, o jei neturi politinių idėjų – apšmeižk oponentą. C) Nes norint pašalinti politiką iš politinės arenos, turi jam priklijuoti pačią baisiausią etiketę. D) Visi atsakymai teisingi."

Tačiau R.Karbauskiui dar labai toli iki V.Landsbergio (Senelio) iškalbos. Jis neseniai savo feisbuke paliko štai tokį įrašą "Iš užrašų knygelės": "Ir nejau tai visai nesulaikoma? Kas? Šūdėjimas. Ar taip ir tęsis? Taip. Jei nepermaišysim kortų. Viską lemia žmogaus kokybė. Gyventojus reikia pakeisti piliečiais."

Tokiomis nuotaikomis ir laukiame Didžiosios dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

aš žinau,po mėlynu andaroku atsidūrė

Stan

Knyga ispirkta.Lauksin pakartojimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS