Europinė buhalterija | kl.lt

EUROPINĖ BUHALTERIJA

Gimę šliaužioti, skraidyti negali. Tuo įsitikino Lietuvos futbolo klubai, išplaukę į tarptautinius vandenis. Marijampolės "Sūduva" šią savaitę baigė pasirodymą UEFA Čempionų lygos atrankoje, Vilniaus "Riterius" toks pat likimas ištiko Europos lygoje. Vakar tautiečių klaidų bandė išvengti likę du mūsų šalies atstovai – Vilniaus ir Kauno "Žalgiriai".

Marijampoliečių nesėkmė per akistatas su Belgrado "Crvena Zvezda" niekuo nenustebino. Varžovas, kurio žaidėjų bendra vertė viršija 50 mln. eurų, ir pajėgumu, ir užmojais gerokai pranoksta Lietuvos čempionus. Nors "Sūduva" pasirodė garbingai ir favoritams nusileido minimaliai, akivaizdu, kad tokie rezultatai neatspindi realaus jėgų santykio.

Serbai, pernai sėkmingai kandžiojęsi Čempionų lygos grupės etape, šįsyk į kovą stojo po vasaros atostogų. O marijampoliečiai jau pasiekė optimalią formą, kurią dar galės realizuoti Europos lygos atrankoje. Juolab kad ir priešininkas ten jiems teko turbūt palankiausias – San Marino "SP Tre Penne" kolektyvas. Sunku įsivaizduoti, kad mėgėjų ekipa iš nykštukinės valstybės galėtų pasipriešinti įniršusiems ir sužeistiems, deja, ir tiesiogine to žodžio prasme, suvalkiečiams.

"Riteriai" savo šansą paleido apmaudžiai. Kauniečio Aurelijaus Skarbaliaus treniruojama komanda tik dėl papildomų statistikos rodiklių kapituliavo prieš Farerų salų "Klaksvik" klubą – tikrai įkandamą oponentą. Nesėkmės kaina – 260 tūkst. eurų.  Tiek vilniečiai iš Trakų būtų uždirbę už dalyvavimą antrajame atrankos etape. Suma Lietuvos klubui skausminga. Tarsi už dyką atiduotų savo geriausią žaidėją – maždaug tiek kainuoja brangiausiai vertinami "Riterių" futbolininkai. 

Vis dėlto nesinorėtų, kad šio klubo savininkai pasektų kitos sostinės ekipos – "Žalgirio" pavyzdžiu ir parodytų duris A.Skarbaliui. Nepaisant sportinio rezultato, šio specialisto indėlis akivaizdus. Ir jis sugrįš aplinkkeliais – pirmiausia, pakilusiomis kai kurių jaunų žaidėjų vertėmis tarptautinėje rinkoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lauras

gaila bet jau laisvas Skarbas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS