Feisbukas – nusikaltimas prieš tautą | kl.lt

FEISBUKAS – NUSIKALTIMAS PRIEŠ TAUTĄ

Tikrai puikus buvo A.Aleksėjūnaitės straipsnis apie naikinamą valstybinę kalbą ("Kalba – lyg skuduras", "Kauno diena", 2020 04 29).

Tokių rašinių mūsų žiniasklaidoje reikėtų kuo daugiau, nes lietuvių kalba šiais laikais yra tiesiog kasdien metodiškai žudoma.

Vis dėlto manau, kad tokių straipsnių daug tikrai ateityje nebus, nes žiniasklaida pati žudo kalbą.

Turiu galvoje pirmiausia internetinę žiniasklaidą, kurioje visi rašo kas ką nori ir kaip nori. Baisios rašybos klaidos kasdien bado akis, apie skyrybą net nėra ką šnekėti, nes autoriai kablelius, jei galėtų, rašytų po kiekvieno žodžio.

Apie feisbuką apskritai tegalima patylėti, nes čia jau kriminalinis reikalas. Tai yra nusikaltimas mūsų tautai.

Būtent dėl feisbuko viešumoje ėmė dominuoti analfabetai ir šiaip bukapročiai, kurių, jei ne tas velnio išradimas, niekas nežinotų, net neįtartų, kad tokie asmenys yra.

O dabar jie, nemokėdami elementarių gramatikos taisyklių, vis labiau ima dominuoti.

Už valstybinės kalbos žudymą turėtų būti taikoma baudžiamoji atsakomybė. Ypač griežtai šiuo požiūriu turėtų būti baudžiami pareigūnai. Didelė dalis jų šiandien yra visiški beraščiai, nesugebantys be dvidešimties klaidų surašyti protokolo.

Pareigūnai privalėtų kas keleri metai laikyti valstybinės kalbos egzaminą, o jo neišlaikę turėtų būti šalinami iš darbo be teisės gauti pareigūno pensiją.

Griežtai baudžiami turėtų būti ir visi feisbuko rašeivos, kasdien žalojantys lietuvių kalbą. Iki laisvės atėmimo.

Tik labai griežtais veiksmais galėsime išlaikyti lietuvių kalbą, kad ji nepavirstų nevisaverčiu rusų, anglų ir lenkų kalbų mišiniu.

Kai nebebus mūsų kalbos, atsiras klausimas, kam reikalinga tokia valstybė. Paminėsite mano žodį.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Linksma

Puikiai Anonimas''parodijavo ,,mazaraszius''[atrodo,lyg ir taip atkartojau].

Anonimas

Mazarasciai tupi ---visur ;;juolab,jei virshininkas -mazarashtis ===jis priima I darba sau lygius ir --kvailesnius-berascius ,,tarp toliu jis gerai jauciasi..,,Ir tuomet niekam nerupi ,,kad jie visi drauge ==berasciai.

Regina Budginaitė

O Mano mobilus Anglijoje pirktas todėl kartais tenka gerokai pavargti norint parašyti lietuviškai. Daug žodžių jau atsimena, bet kurių anksčiau (nerasiau) dar nežino, todėl "klijuoju" iš dviejų žodžių (ne rašiau). :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS