Gal tegu opozicija atsistatydina? | kl.lt

GAL TEGU OPOZICIJA ATSISTATYDINA?

Netrukus bus karo Ukrainoje pusmetis. O Europos sankcijos Rusijai tokios menkutės, lyg meškai uodo įkandimas. Na, konfiskuojamos jos oligarchų jachtos, kitoks turtas Vakaruose. Ir kas iš to? Ir nieko. Keliolikos milijardų eurų nuostolis.

Didesne rakštimi tapo Lietuvos sprendimas stabdyti strateginių žaliavų ir prekių tranzitą iš Rusijos į Kaliningradą. Kažkokia mažutė šalis kartu su dar dviem (Latvija ir Estija) ėmė painiotis didžiausiai pasaulio valstybei, šiuo metu diktuojančiai karines ir ekonomines madas? Niekada to dar nebuvo! Ir visi ėmė laukti Europos Komisijos gairių, drausti strateginių prekių judėjimą į Kaliningradą. Labiausiai – Maskva.

Ir sulaukė. Briuselis išaiškino: geležinkeliais galima gabenti žaliavas ir technologijas, išskyrus tas, kurios gali būti naudojamos karinėje pramonėje.

Mūsų opozicija galėtų iš karto kreiptis į Vladimirą Putiną ir pareikalauti atsistatydinti. Jei šis pasitrauktų, ir karas baigtųsi.

Lietuvos politikų reakcija dvejopa. Valdantieji džiaugiasi, kad pavyko šį tą pasiekti. Opozicija piktinasi, kad nesugebėjome įtikinti Briuselio, jog galime taikyti tokius, kokius norime, tranzito apribojimus. Ir pareikalavo, kad mūsų užsienio reikalų ministras, kurį galime mėgti, galime nemėgti, atsistatydintų. (Beje, Rusijos karo Ukrainoje metu opozicija nuolat reikalauja pasitraukti vieną, antrą, trečią, ketvirtą ir t.t. ministrą, lyg svarbesnių reikalų šiuo metu nebūtų.)

O kodėl nepareikalavus išvaikyti Europos Komisijos (EK) šunims šėko pjauti? Briuselis neatsižvelgė, kad gairės dėl tranzito ribojimo labai svarbus Baltijos šalių nacionalinio saugumo klausimas. Lietuvos, Latvijos ir Estijos balso niekas neklauso, nors joms, o ne sprendimus lemiančioms Prancūzijai ar Vokietijai Rytų kaimynė kelia grėsmę.

Bet. Lietuvos Seimo opozicija EK narių galvų nereikalauja, nes puikiausiai žino, kad nuo mažų šalių beveik niekas nepriklauso. O galėtų. Jei mano, kad būtų išgirsti.

Kita vertus. Mūsų opozicija galėtų iš karto kreiptis į Vladimirą Putiną ir pareikalauti atsistatydinti. Jei šis pasitrauktų, ir karas baigtųsi. Jei ne, kodėl neatsistatydinus Seimo pozicijai?

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

JUODAI NUSIŠNEKĖJAI MINTELIAS RAŠTU IŠDĖSTĘS.Reikia džiaugtis kad mūsų neišmeta kaip atliekamus iš ES už savavaliavimą .ĮDOMIAUSIA TAI ,KAD KAI Landsbergio klanas NUSPRĘNDŽIA išgriaut, ,,išgręžt'' tautą ,,duria pirštu'' jog ES reikalauja . NESAMONIŲ rašytojau nekilo mintelė,kam išvaikyt EK ...gal spiaut į ES...ŠUNAUJOS VADOVAS VIENAS sugriovė SSSR[[ filmas sukūrtas]] ...o čia viso labo PUTINAS

Kažkoks

kliedesys .Ką rūkai,autoriau?

Fui...

Seniai tokių " autorių " neskaitau ...fui..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS