Ieškokite moters | kl.lt

IEŠKOKITE MOTERS

Kas mums atstovaus Europos Komisijoje, ką Lietuva pasirinks? Labai suktas klausimas. Lietuva nieko nepasirinks. Kaip ir kitos šalys nepasirenka. Tai – institucija, kuri valdo Europos Sąjungą, skirsto pinigus ir kitus išteklius, kuria direktyvas, kurių privaloma laikytis,

Bet galingiausia mūsų valdžia nėra renkama. Dėl kokios asmenybės susitaria po "kaldra" eurokomisarų skyrimo laikotarpiu Bendrijos narių valstybes valdantys politikai, tokia ir keliauja į Briuselį mūsų gyvųjų, gimsiančiųjų ir mirusiųjų teisti. Didžioji demokratijos spraga. O juk būtų rinkimai – išsirinktume. Jei prezidentus išsirenkame, negi Europos komisaro negebėtume?

Diskusijos verda tik apie tai, ar siūlysime vyrą, ar moterį. Be abejo, protinga moteris geriau už kvailą vyrą. Ir atvirkščiai. Tačiau Lietuvoje skleidžiama žinia, jog naujoji Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen sako, kad nusiuntę moterį gautume geresnį komisaro portfelį. Sunku patikėti, kad ten yra svarbesnių ir mažiau svarbių postų. Ar tas, kuris bus pasodintas ant pinigų portfelio ar maišo, įtakingesnis? Jei taip, tai jam suteikiama teisė piktnaudžiauti, prekiauti poveikiu. O tas, kuriam įbrukamas aptrintas aplinkosaugos portfeliukas, apskritai jokių teisių neturi? Jei taip, gal iš viso tokio nereikia? Šiokia tokia prabanga maitinti dykai. Juk eurokomisaro atlyginimas ir kitos išmokos per metus siekia gerokai daugiau nei ketvirtis milijono eurų. Jo patarėjų, padėjėjų, sekretorių armija irgi oriai alkani nesėdi.

Diskusijos verda tik apie tai, ar siūlysime vyrą, ar moterį. Be abejo, protinga moteris geriau už kvailą vyrą. Ir atvirkščiai.

Bet tie nesvarbūs portfeliai, ko gero, yra svarbiausi. Aplinkosauga, švietimas, lygios valstybių, jų piliečių ir lyčių teisės. Sunku suprasti, ar portfeliui žmogų skiriame, ar žmogui portfelį.

Statistikos prasme sąžininga, kad būtų pusė moterų ir pusė vyrų. ES šalių vadovai galėtų traukti kokį burtą, kad ir trumpesnius, ilgesnius šiaudus, kokios lyties komisarą turėtų atsiųsti. 14 moterų, 14 vyrų. Europos Komisijoje yra 28 nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

......

V.Blinkevičiūtė turėtų būti.

Xcfvg

Reikia naudingo žmogaus Lietuvai iš Lietuvos į Europos parlamenta,nesvarbu lytis.Manau vyras naudingiau būtu ,nes moteris vadovauja.Reikia apmąstyti įvairiai.

Rega

Jeigu nebūtų priversta iš Seimo dingti Karbauskio Gretutei,problemų, ką padaryti komisare,tikrai iš karto būtų nelikę.Juk Karbauskio žodis visa lemiantis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS