Kandidatų godos | kl.lt

KANDIDATŲ GODOS

12 apaštalų – lygiai tiek sėdo valgyti Paskutinės vakarienės prieš Didžiąją išdavystę. 12 kandidatų į pretendentus (ko ne apaštalai?) siekia aukščiausio posto valstybėje, tačiau dar šiandien dalis jų kris neįvertinti ir paminti demoso, taip ir neišbandę finalinio rungties etapo, nes kažin, ar jiems pakako rasti tiek rėmėjų, kurie pritartų anų pretenzijoms į krėslą S. Daukanto aikštės rūmuose.

Kai kurie kandidatai į pretendentus jau iš pradžių savo perspektyvas, rungiantis dėl prezidentūros, vertino skeptiškai, tai ir pinigais rinkimų kampanijai pernelyg nesirūpino, kiti gi priešingai, sukaupė įspūdingas sumas, kurias reikės spėti išleisti per šešias artimiausias savaites. Galiausiai matysime du laiminguosius ir jų finalinę kovą antrajame ture.

Ar ta kova bus elegantiška? Vargiai. Nes visas galantiškumas išgaravo likus pusantro mėnesio iki gegužės 12-osios.

Veikiančiajam prezidentui, siekiančiam antros kadencijos, galvą kvaršina ne tik jo konkurentas, skundžiantis jį teismui dėl naudojimosi tarnybine padėtimi rinkimų kampanijoje. Maža to, pasivijo ir VSD pranešėjo istorija su siaubingų kaltinimų kone valstybės išdavyste lavina.

Dar vienam pretendentui į kandidatus gresia apkalta, kito rinkimų programa dvelkia antivalstybine retorika (tokios rašliavos nenori spausdinti net Vyriausioji rinkimų komisija), o jų konkurentei kraują gadina iki galo taip ir neaiškios ministrų rokiruotės atgarsiai.

O ką daryti tiems, kurie nei žinomi, nei girdėti, nei apskųsti, nei rėmėjų parašus surinko? Belieka Paskutinė vakarienė.

Taigi rinkimų kampanija – sudėtingas reikalas, kone kryžiaus keliai su visomis stacijomis, bet galiausiai nukryžiuotas bus ir prisikels tik vienintelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS