Kas garsiau rėkia, tas teisus | kl.lt

KAS GARSIAU RĖKIA, TAS TEISUS

Kas garsiau rėkia, tas teisus, bent jau toks įspūdis susidaro įvertinus pasiūlymus, pasvarstymus ir pamąstymus viešojoje erdvėje.

Nors iš tiesų pasvarstymais ir pamąstymais tai pavadinti galima tik gerokai pritempiant matomą turinį prie šių kategorijų.

Antivakseriai deda į šuns dienas visus, kas ragina skiepytis, nesirinkdami epitetų ir šventai įsitikinę, kad mes mažiausiai gausime papildomų, neigiamų padarinių sveikatai, o gal net tapsime čipuotais zombiais.

Iš kitos pusės, skiepijimo šalininkai piktinasi dėl esamo ar menamo blato skiepijantis, ragindami kuo uoliau gaudyti ir policijai, ir STT tuos, kurie nori pasiskiepyti greičiau.

Mes ir blaškomės nuo vieno kraštutinumo iki kito, tik spausdami ar atleisdami draudimų pedalą.

O kurgi balsas tų žmonių, valstybės vyrų ir moterų, kurie be draudimų ir nurodymų, kuo greičiau dirbti jėgos struktūroms, gali pasiūlyti kažką racionalaus. Pvz.: gauti greičiau ir daugiau vakcinų Lietuvai negu kitos ES šalys. Priežastis yra – Lietuva tarp užsikrėtusiųjų ir mirčių COVID-19 virusu, tenkančiu 1 tūkst. gyventojų, yra viena iš ES šalių lyderių.

Aš manau, kad tokių žmonių (racionaliai, blaiviai mąstančių) yra tiek Seime, tiek Vyriausybėje, tiek tarp medikų, kurie supranta, kad reikia ne tik draudimų, kurie supranta, kad, norint būti sveikam, nepakanka tik nešioti kaukes, tačiau būtina ir daugiau sportuoti, daugiau būti gryname ore, o ne pakeisti tai į ekskursijas po prekybos centrus.

Deja, dažniausiai protingi kalba tyliau, nelipdami ant bačkos, ir jų pasisakymai netinka rėksmingoms antraštėms, todėl mes ir blaškomės nuo vieno kraštutinumo iki kito, tik spausdami ar atleisdami draudimų pedalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Labanauskai

Nesutinku, kad kas garsiau rėkia, tas teisus. Praleidai progą nelipti ant bačkos ir nerėkti garsiai. Populistiški teiginiai, kad reikia valdžios žmonėms pasirūpinti daugiau vakcinos, tai tos pačios valdžios ištroškusio individo burnos aušinimas arba šauksmas tyruose. Gal kokį gudresnį pasiūlymą turėtumei? Aišku, kad neturi, tik kalbi tiesas, kurias visi žino - vakcinos reikia daugiau. Kiekvienam logiškai mąstančiam aišku, kad daugiau mums jos reikia ir greičiau jos reikia. Bet užmiršti, kad visiems jos reikia, o mes ne Izraeilis, kad gautumėm jos kiek norim ir pirmiausiai. Atskirai nuo ES, jos gautumėm bene paskutiniai, nes per maži ir per mažai svarbūs esame. Džiaukimės, kad esam ES ir bent jau proporcingai jos gauname. O nuo tamstos populistinių "kvykavimų" spaudoje, koktu darosi...

Nikodemas

Labanauskas aiškiai evoliucionuoja teisinga kryptimi,nes tą rodo jau antras jo straipsnis.Logika ir tarptautinių žodžių gausa,kaip tikro daktaro.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS