Kas nustebins? | kl.lt

KAS NUSTEBINS?

Vos spėjo nuraibuliuoti pasaulio taurės turnyras Kinijoje, o jau rytoj nuaidės pirmasis švilpukas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse. 27-asis šalies čempionatas prasidės trijų mačų Klaipėdoje, Vilniuje ir Panevėžyje serija.

Individualiais talentais lyga šį sezoną bus turtinga kaip reta. Juolab kad pirmenybėse matysime net keturis iš pernykščio simbolinio LKL geriausiųjų penketo.

Kas šį sezoną krepšinio sirgalių laukia LKL arenose? Viena stipriausių Europoje lygų tituluojamas elitinis šalies krepšinio divizionas šiemet vargu ar sukrės revoliuciniais rezultatais. Vis dėlto takoskyra tarp Kauno "Žalgirio" ir likusių lygos ekipų atrodo pernelyg didelė. Natūralu, nes kiekvienais metais kauniečiai augina raumenis matuodamiesi ne su Lietuvos, o su pajėgiausiais Europos klubais. Tad vietinėje scenoje dažnai atrodo lyg terminatoriai prieš alavinius kareivėlius. Kita vertus, sportas tuo ir gražus, kad dažnai kupinas siurprizų. Kas juos pateiks, prognozuoti nelengva, tačiau tarp realiausių pretendentų – Prienų ir Kėdainių klubai. Abu – nežarstantys milijoninių biudžetų, tačiau vedami vienų perspektyviausių jaunųjų trenerių bei kupini pergalių alkanų krepšinio perliukų. Tiek Manto Šerniaus, tiek Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai favoritų gal nekandžios, bet varžovus iš turnyro lentelės vidurio nustebinti gali. Būtent individualiais talentais lyga šį sezoną bus turtinga kaip reta. Juolab kad pirmenybėse matysime net keturis iš pernykščio simbolinio LKL geriausiųjų penketo. Marius Grigonis ir Edgaras Ulanovas ir toliau vilkės Kauno "Žalgirio" marškinėliais, Arnas Butkevičius lieka Vilniaus "Ryto" klube, o Žygimantas Janavičius iš Prienų persikėlė į Klaipėdos "Neptūną". Tik Brandonas Daviesas neatsispyrė vilionėms iš Ispanijos ACB lygos.

Paskutinius potėpius prieš savo būsimo sezono paveikslą LKL klubai užbraukė per kontrolinius mačus. Tiesa, apie ekipų pajėgumą spręsti iš tokių repeticijų – lyg burti iš kavos tirščių. Mat vienos jų žaidė stipriausios sudėties, kitos – be savo lyderių. Kas su pajėgiais varžovais iš Europos elito, o kas su Liuksemburgo ar NKL komandėlėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Saulius

Gaus tas rytas nuo žalių

Vilius

Rytas jėga

SUSIJUSIOS NAUJIENOS