Kaulėta valdžios paramos ranka | kl.lt

KAULĖTA VALDŽIOS PARAMOS RANKA

To be or not to be, that is the question (Būti ar nebūti, štai koks klausimas, – Hamleto svarstymas). Niekas nepasikeitė nuo Williamo Shakespeare'o laikų. Tik čia verslininkai svarsto, kas labiau žudo nei karantino virusas. Tiek milijardų pažadėta ir net pasiskolinta, kad į maišus netelpa. Vyriausybė meta gelbėjimo ratą, kad verslas nepaskęstų tokiose sumose.

Maudytis piniguose gali ne visi. Pavojinga. Kiek paprastų žmonių milijonas ant kaklo nugramzdino? Milijonus. Todėl niekur skubėti su ta valstybės parama negalima. Mažas verslas net elgtis su pinigais nemoka. Dar gerai, kad viską, ką uždirba, mokesčiais valstybei paleidžia. Baigiasi antrasis karantino mėnuo. O panikos visuomenėje nėra. Tik valdžioje slogutis jaučias. Ne juokas po 200 eurų išmėtyti. Reikia tai padaryti laiku. Ir vietoje. Kad žmogus nepamirštų dosnios paramos rankos.

Po 200 eurų bus duota paskatinti vartojimą. Nors sveikas protas visada savo diktante diktavo, kad vartojimas yra didžiausia pasaulio nuodėmė. Todėl jis neturėtų būti paskatintas. Kur izoliuoti senjorai išleistų tą valdžios rastą lobį? Žinant, kad nuo karantino pradžios karantino vadovai meluoja, greičiausiai nepuls pirkti naujų batų. Neužsisakys nesveiko maisto į namus. Tada neprireiks skrandžio veiklą greitinančių tablečių. Biudžetas patirs netekčių ir iš vienos pusės, ir iš kitos.

Maudytis piniguose gali ne visi. Pavojinga. Kiek paprastų žmonių milijonas ant kaklo nugramzdino? Milijonus.

Svetimus milijardus dalyti proto dar niekam niekada nepritrūko. Koks skirtumas, vieną ar du milijardus padalys. Juk grąžinti reikės ne dalytojams, o gavėjams.

Valdžios viena po kitos miršta, o mokesčių mokėtojai kažkodėl vis gyvena. Matyt, kad galėtų mokesčius susimokėti. Kad atsiskaitę iki paskutinio cento galėtų lazaretuose su COVID-19 jėgas išmėginti. Kad valdžia galėtų dvikovas kasdien komentuoti. Išskyrus savaitgalius, kai niekas nedrįsta sirgti, mirti ir kitais būdais pažeisti karantino sąlygų. Kad tik valdžiai būtų gerai. Nes žmogus galų gale paklius į dangų, mat pragare nėra vietų. Visos jau užimtos valdžios. Pasinaudojo padėtimi ir čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Buldozeris

Kur skelbiama, kur yra taskomi musu 5 milijardai? Kodel bankai laikinai nesustabdo zmoniu lizingu mokejimus? Ei ministrai, kur pagalba zmonems???

Vika

Dar vienas, kuriam pagailo tu 200 pensininkams, nes kam gi jiems reikia, tupi namie ir tupetu sau, netures kur isleisti, tai kam ir duoti? Nieko sau isvedziojimai. Juk reiks atiduoti ne jiems (suprask valdziai) , o gavejams? O valdzia ka, mokesciu nemoka? Atidavines visi - ir eiliniai ir valdzioje esantys. Dar viernas zurnalistas konservatoriu gerbejas. O su konservatoriais mums nepakeliui. Galite nesistengti juodinti, uz juos vis tiek nebalsuosime.

Cha cha cha

Šiuo kartu, Alfredai. savo kaulėta ranka neblogai suėmei valdantiesiems už minkštos vietos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS