Mediniai metai | kl.lt

MEDINIAI METAI

2014-ieji pamažu artėja pabaigtuvių link. Gatvės po truputį puošiasi Kalėdinėmis girliandomis: dauguma pastatų dar nedrąsiai, prekybos centrai – agresyviau. Tik šalies futbolo stadionuose šventėmis nekvepia.

Iki Naujųjų likus gal kokioms šešioms savaitėms galima teigti: Lietuvos futbolui pastarieji 12-ka mėnesių išties buvo Medinio arklio metais. Kaip kad ir prisakyta Rytų kalendoriuje.

Sporto karaliui mūsų šalyje 2014-ieji tapo skaudžių nusivylimų sezonu. Pirmiausia dėl šalies nacionalinės rinktinės. Jei ji – futbolo piramidės viršūnė, tai, būkime objektyvūs, piramidė – prakiurusi. Šį rudenį prasidėjęs 2016-ųjų Europos čempionato atrankos turnyras tapo istoriniu šansu lietuviams. Pirmą sykį per varžybų istoriją Senojo žemyno pirmenybių durys buvo atlapotos taip plačiai. Pirmą kartą į finalo etapą pateks net 24-ios ekipos. Tačiau reali atrodžiusi viltis Lietuvos futbolininkams po poros metų apsilankyti Prancūzijoje ne kaip turistams, o kaip visaverčiams dalyviams, gyvavo vos porą mėnesių.

Triuškinamas pralaimėjimas Sankt Galene, o dar labiau mediniu išvadintas žaidimas su Šveicarijos ekipa užbraukė riebų brūkšnį. Skaudų antausį patyrusiems mūsų šalies reprezentantams, be abejo, dar ne viskas prarasta. Kitąmet jų laukia daugiau nei pusė atrankos mūšių, tačiau tarp jų - net dvi akistatos su galingąja Anglijos rinktine, dar vienas pasimatymas su šveicarais bei išvyka į nesvetingąją Slovėniją.

Pasitikdami 2015-uosius Lietuvos futbolininkai po eglute turėtų paprašyti ne vieno žiupsnio sėkmės, nes šios Kalėdos jiems – tarsi pavogtos piktojo raganiaus Grinčo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Fanatas

Nu žiūrėsim kaip čia baigsis su ta LFF

Sveicaras

Futbolistai muša gola

SUSIJUSIOS NAUJIENOS