Pagalbos šaukštas | kl.lt

PAGALBOS ŠAUKŠTAS

Pagrindinėje šalies valgykloje svarbiausių valstybės teisės aktų kalvių pamaitinti nekilo ranka nė vienam virėjui anei virėjai. Niekas neištiesė pagalbos šaukšto.

Galimai pagalvota, kad pakliuvusiųjų į rojų racione gėdingai atrodytų kotletai kaip pas mamą. Išties nerimtai, jei iš balkono mamos balsu virėjos imtų šaukti: Vytukai, valgyti! Antanuk, valgyti! Rūtele, pietūs! Aušreleee! Ši, besidažydama lūpdažiu, greičiausiai šauksmo akimirką vėl nepataikytų ten, kur būtina, brūkštelėtų šalia burnos.

Vienos nesąmonės tyko tokių rimtų žmonių. Tų Vytukų su Antanėliais ne po vieną. Gal suklystų pašaukti prie garuojančios lėkštės, lyg ne pas tą mamą, nuo mikrofono? Prie jo visada eilė. Pasisakyti svarbiausiu gyvenimo klausimu dėl posėdžio vedimo tvarkos.

Virėjai išsprendė labai rimtą valstybinę problemą neveikiančioje valgykloje. Nepaisant to, kad svetimo kotleto nebūna, nepaisant politikų alkio, vaikus toliau tėvams pavasarį atneša gandrai, vasarą jie randami gėlėse, rudenį – kopūstuose, žiemą – pusnyse, o rojaus gyventojai sotūs rojaus obuoliukais. Visur yra tvarka ir tebūnie.

Kokie mėgstamiausi svarbiausiųjų valstybės žmonių patiekalai? Labai makabriškas meniu.

Bet. Išties. Kodėl niekas nesutiko politikams tarkuoti morkų salotų su česnakais, virti sriubos su frikadelėmis ar trintos moliūginės, kepti šnicelio ar varškėtukų? Niekam viso to nereikia!

Visi puikiai žino, kokie mėgstamiausi svarbiausiųjų valstybės žmonių patiekalai. Labai makabriškas meniu. Jie vienas kitam geria kraują, ėda nervus ir apskritai sveikatą. Nuolat reikalauja kokio nors ministro galvos.

Sunku tokiais valgytojais pasirūpinti. Tarkime, virėjas atima iš ministro galvą ir pristato į Seimą. Kitą dieną pareikalaujama dar vienos. Paskui dar. Ir taip – dar dar dar dar dar... Neturime šalyje tiek ministrų kulinarinėms užgaidoms patenkinti. Yra vos penkiolika, įskaitant ir ministrę pirmininkę. Ir kaip dirbti be galvos? Bet. Nuolat pasitaiko.

Būtų galima pagudrauti. Pavyzdžiui, šeimininkės kepa puikiausius netikrus zuikius, niekas prie stalo nesiskundžia. Ir įstatymų kalvės valgyklą būtų galima aprūpinti dirbtinėmis. Tik su netikrais nervais sunkiau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS