Pandeminė kokybė | kl.lt

PANDEMINĖ KOKYBĖ

Iki naujo Lietuvos futbolo sezono starto lieka vos savaitė. Po keturių mėnesių pertraukos pirmieji į aikštę grįš Vilniaus "Žalgirio" ir "Panevėžio" klubai. Priešpaskutinę žiemos dieną Lietuvos A lygos čempionas susikaus su LFF taurės laimėtoju ir išsiaiškins pirmojo sezono trofėjaus – LFF supertaurės savininką.

Prabėgus dar savaitei prasidės ir pagrindinis spektaklis – A lygos pirmenybės. Jų favoritai Vilniaus žalgiriečiai po atostogų įsibėgėja pamažu, bet ekipos žaidime akivaizdžiai vis labiau juntama Vladimiro Čeburino ranka. Nesunku prognozuoti, kad "Žalgirio" stiprybe taps tie patys ginklai, kurie ne vienus metus kalė pergales Marijampolės "Sūduvai" – vadinamosios standartinės padėtys ir žaidimas antrajame aukšte. Žinant, kad žalgiriečių biudžetas jau vien dėl didžiulio Vilniaus savivaldybės indėlio gerokai pranoksta visų likusių konkurentų, galima neabejoti, kad, turėdamas kokybiškesnį pasirinkimą, net racionalusis V.Čeburinas pamėgins ir drąsesnio žaidimo modelį.

Bronzos medalininkas "Kauno Žalgiris", dėl finansinių sunkumų, su kuriais per pandemiją susidūrė visa žaliai baltųjų organizacija, nepadarė kokybinio šuolio komplektuodamas komandą.

"Žalgirio" favorito statusą išryškina ir vangūs pagrindinių konkurentų žingsniai. Biudžetą susimažinusi vicečempionė "Sūduva", kurią užplūdo ispaniškoji kolonija, per žiemos repeticijas demonstravo nestabilius rezultatus. Bronzos medalininkas "Kauno Žalgiris", dėl finansinių sunkumų, su kuriais per pandemiją susidūrė visa žaliai baltųjų organizacija, nepadarė kokybinio šuolio komplektuodamas komandą. Tad kauniečiams šiemet bus sudėtinga įgyvendinti čempioniškas ambicijas. Juolab kad išstumti iš prizininkų juos kėsinasi "Panevėžys".

Turnyro lentelės viduryje paradui vadovauti turėtų A lygoje kojas jau apšilusi Gargždų "Banga", "Riteriai" ir, galbūt, Kauno "Hegelmann Litauen". Kiti elito diviziono naujokai turėtų kautis dėl išlikimo. Bet kuriuo atveju, šiemet A lyga bus bent 50 proc. solidesnė dalyvių skaičiumi. Tačiau ar didesnė konkurencija reiškia ir lygio augimą? Laiko rasti šį atsakymą turėsime pakankamai – aštuonis ilgus čempionato mėnesius.

Gairės: LFF, futbolas, LFF taurė
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Roberats

riteriai kils

Fanas

Kur Klaipėda?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS