Papirkinėjimo politika | kl.lt

PAPIRKINĖJIMO POLITIKA

Valdžioje būti nėra paprasta. Būtina išmintis, diplomatija ir gebėjimas bent kažką daryti gerai. Kai to trūksta, valdžioje būti lengviau. Pritrūkus argumentų, prasiveržia agresija ir į darbą paleidžiami kumščiai. Daug proto nereikia prikurti draudimų ir apribojimų.

Didelio teigiamo poveikio nesiskiepijusių neįleidimas šen bei ten nepadarė. G paso neturėjimas – taip pat. Pagąsdinimai nevakcinuotiesiems nemokėti valstybės išmokų ir negydyti nemokamai (net sąžiningai mokančiųjų privalomojo sveikatos draudimo mokestį) irgi skiepų politikoje perversmo nesukėlė.

Reikėtų pasakyti, kad namų ūkiams, kur yra bent vienas neskiepytas gyventojas, bus išjungta elektra, nupjauti dujų ir vandens vamzdžiai. Gal labiau veiksminga būtų? Gal net didžiausi antivakseriai pamišusiomis akimis akimirksniu apgultų vaksobusus, vaksocentrus ir savo dozės eilėse lauktų dieną naktį. Bet. Viską sugriovė Prezidentas. Pareiškė, kad gąsdinimais nieko pasiekti nepavyks. O kuo pavyks? Reikėtų pasakyti ne tik A.

Jei nepavyksta piliečių dėl ko nors įtikinti, kaip visada, kalti tik piliečiai, o ne valstybės įtikinėtojai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Prezidento, kurio gyslomis teka bankininko kraujas, žodžius priėmė už gryną pinigą ir po savaitgalio pranešė, kad pasiskiepijusiems senjorams duos 100 eurų.

Bet. Ne tik baime, o ir kyšiais nė vienai valdžiai nepavyko išspręsti savo išminties, diplomatijos deficito problemų. Dabartinę Vyriausybę dėl visko kaltinantys buvusiosios Vyriausybės tėvai irgi dalijo ne tik švarkelius vaikams, bet ir papildomas 200 eurų išmokas pensininkams. Šiaip. Tačiau visuomenės papirkti nepavyko. Praėjusios kadencijos valdantieji atsidūrė užribyje (paskui dar suskilo į keletą komandų, kurioms politikos čempionėmis pasmerktos nebetapti).

Jei nepavyksta piliečių dėl ko nors įtikinti, kaip visada, kalti tik piliečiai, o ne valstybės įtikinėtojai. Nei Prezidentas, nei premjerė neturi bendrų argumentų nežinioje esantiems žmonėms. Ar gali turėti, kai netapusiajai valstybės vadove ministrei pirmininkei skiepų klausimais patarinėja vieni konsultantai, tapusiajam šalies vadovu – kiti?

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klausimas

Negaliu suprasti, Zdramy, ar tu kvailas, ar protingas? ..................Mano a.a.močiutė apie tave greičiausiai pasakytų "mandras durnius".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS