Pažadų upės | kl.lt

PAŽADŲ UPĖS

Rytoj Lietuvos futbolo sirgalių laukia retas įvykis. Nacionalinė šalies komanda turbūt pirmą kartą istorijoje sužais oficialias pasaulio čempionato atrankos rungtynes, į kurias visi žiūrovai bus įleidžiami nemokamai.

Nemokamai dalijami bilietai į aukščiausio lygio (bent Lietuvoje aukštesnio nevyksta) rungtynes, parodo keletą aspektų. Viena vertus, Lietuvos futbolo federacija (LFF) nori surinkti pilnas tribūnas į akistatą, kai mūsų šalies futbolininkai turi retą progą nugriebti taškų. Be to, tai gera proga rinktinę pamatyti vargingiau gyvenančiam sirgaliui, kuriam kiekvienas euras yra svarbus.

Nejau tokio lygio produktas yra tiek beviltiškas, kad siūlomas visiškai nemokamai. Tai prieštarauja bet kokiai vadybos ir rinkodaros logikai.

Pensininkai, studentai, moksleiviai už tai bus dėkingi. Kitas dalykas, ar kuklaus LFF stadiono tribūnų, bent didesnės jų dalies, nebuvo galima užpildyti pasitelkus daugiau fantazijos bei išmonės? Nejau tokio lygio produktas yra tiek beviltiškas, kad siūlomas visiškai nemokamai. Tai prieštarauja bet kokiai vadybos ir rinkodaros logikai.

Taip, Lietuvos rinktinės rezultatai tragiški. Nulis taškų po penkių mūšių ir paskutinė vieta grupėje neįkvepia mūsų žiūrovų. Tačiau pats mačo lygis ir varžovo statusas nė iš tolo neprilygsta, pavyzdžiui, mūsų šalies pirmajai lygai, kur lankytojai, kaip įprasta, leidžiami nemokamai. Ir tai turbūt ne visuose stadionuose.

Kita vertus, žinant, kad gerokai nudrožtame LFF sintetiniame aikštyne rungtyniauja ir mėgėjiški Sekmadienio lygos kolektyvai, gal ir iš rinktinės mačų nereikėtų laukti kažkokios finansinės grąžos. Va, kai lietuviai žengs ant mūsų išsvajoto Nacionalinio stadiono vejos, tada tai pasipils pajamų fontanai. Vilniaus savivaldybės taryba šią savaitę jau n-tąjį kartą palaimino 150 mln. eurų vertės stadiono koncesijos sutartį, o sostinės meras jau krykštauja, jog amžiaus projektas pagaliau įgauna pagreitį. Esą dar meteliai kiti ir Lietuva ne tik visokius ten bulgarus, bet ir elitines Europos rinktines galės priimti aukščiausio europinio lygio arenoje. Ar kas nors dar tuo tiki? Vargu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lk

Manau bus lygios su bulgarais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS