Plieniniam žirgui – mėlyno kraujo dozė | kl.lt

PLIENINIAM ŽIRGUI – MĖLYNO KRAUJO DOZĖ

Ypač kruopščiai sudarytas visų žinomų protėvių, atžalų ir jų laimėjimų sąrašas – tokius genealoginius medžius sudaro ne tik savo mėlynu krauju ar kilme besididžiuojančios personos, bet ir tikrieji šunų, arklių augintojai. Netrukus panašius genealoginius medžius bus priversti rašyti ir plieninių žirgų augintojai – automobilių savininkai, anksčiau ar vėliau tampantys ir jų pardavėjais.

Vakar Seime patvirtinti Civilinio kodekso pakeitimai kiek švelnesni, nei planuota – parduodamos transporto priemonės istorija neapibrėžiama privalomu penkerių metų laikotarpiu, tačiau esmė nepakito: geri norai apginti pirkėjus nuo sukčių, iš kelių sumaitotų mašinų sulipdančių vieną "be įbrėžimų", liks gerais norais.

Rimtiems berniukams, rimtai "stumdantiems" rimtus automobilius, ši revoliucinė naujovė – ne rimta kliūtis, o akmenukas po kojomis, kurį nesunkiai galima paspirti ar apeiti.

Būdų jo išvengti – galybė. Norinčiam parduoti toli gražu ne nepriekaištingos reputacijos iš užsienio atsivežtą automobilį apsukruoliui tereikės perleisti jį fiktyviam pirkėjui. Pastarasis, sėkmingai atlikęs plastinę operaciją, parduos nieko neįtariančiam naivuoliui – žinoma, su idealiu, kelių savaičių istoriją siekiančiu genealoginiu medžiu.

Gal naujovė neleis sukčiauti parduodant per oficialioje statistikoje neužfiksuotą eismo įvykį apgadintą automobilį? Nieko panašaus. Tereikės surasti auksarankį brolio svainio bendraklasį, kuris sukamšys sprogusias pagalves, ištiesins kėbulą ir medį pabučiavusiam automobiliui grąžins reputaciją. Jokio triukšmo, dulkių ir dėmių reputacijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS