Premjeras „trolina“ | kl.lt

PREMJERAS "TROLINA"

Premjeras po etatų reformos streikuoti ėmusius mokytojus išvadino nežinia ko norinčiais, nes atlyginimai, jo manymu, padidėjo. Nepaisant to, kad "mokytojai kvaili", o "valdžia teisi", Švietimo ir mokslo ministerijoje sudaryta darbo grupė "etatiniam apmokėjimui tobulinti". Pasirodo, naujausia švietimo reforma ne tokia tobula, kokią piešė ministras pirmininkas. Greičiau, atbula.

Bet vis tiek "mokytojai kvaili", nes, anot premjero, sumažėjus moksleivių, daliai mokytojų ir turėjo sumažėti atlyginimai. Jei jau taip, sumažėjus Lietuvoje gyventojų, turėjo mažėti teisėsaugos, valdininkijos ir politikų. Tačiau kol kas daugėja tik emigrantų ir iš skurdo neišsikepurnėjančių žmonių.

Be abejo, greičiausiai kvaili ir tie skurstantieji, nes nesupranta, kokį priteklių patirs gavę šiuolaikinių maisto talonų. Tas, kas įrodys, kad tikrai yra skurdžius, gaus 3 "vaučerius", kurie kainuos 8 eurus, bet bus verti visų 10 eurų. Efektas, pasiklausius premjero, turėtų būti didelis. Lygiai 6 eurai per mėnesį. Čia matematiškai. O gyvenimiškai skaičiuojant, skaičiai kiek skiriasi nuo politinės buhalterijos.

Už elektroninius talonus bus galima pirkti turgeliuose ir mažose parduotuvėlėse, ten, kur elektroninių atsiskaitymo priemonių beveik nėra. Na, tą mažą smulkmeną galima išspręsti "vaučerius" išspausdinus ant popieriaus. Lieka didesnioji smulkmena: politikai, šventai tikintys, kad turguje viskas pigiau, jame nėra buvę ir nežino, kad ten daug kas brangiau. Ir mėsa, ir bulvės, ir burokėliai. Maža to, prekybos centruose kiekvieną savaitę kažko "išmeta", kai už vienos kainą gali pirkti dvi tas pačias prekes. Žmonės tokias akcijas pastebi ir sutaupo daugiau nei 6 eurus.

Premjerui faktai nė motais. Jis lyg užsuktas kartoja, kad "Skvernelio talonai" – tai atskirties mažinimas, perkamosios galios didinimas, ekologiškų produktų vartojimas. Apie kokį atskirties mažinimą galima kalbėti, kai prastuomenė bus žymima papildomu skiriamuoju ženklu "vaučeriu"?

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Taigi

Ko norėt iš mento jei jis pusę darbinio laiko pratupėjo krūmuose su krivule rankoje ir atvira kišene

Ridas

Premjeras mano,kad su 20 mokiniu klaseje istorikas dirba kitaip nei su 25.Ar galima leisti tokiems neismaneliams vykdyti reformas? Kas atsakys uz tai,kas dabar vyksta mokyklose? Nejau pradiniu klasiu mokytojas,kur pats sunkiausias darbas,jau nebeuzsidirba etato? Paremkim vyriausybe tais 6 eurais,tegul pabuna bandomaisiais triusiais,nes dabar panasus i asilu banda..

Sidas

Vyriausybes neprofesionalumas sukele chaosa mokyklose, o premjeras kalba kaip apgailetinas veidmainis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS