Profesionalūs gąsdintojai | kl.lt

PROFESIONALŪS GĄSDINTOJAI

Kas kuo valstybėje užsiima, iki galo taip ir neaišku. Politikai ir valdininkija profesionaliai atlieka tik susigalvotą pareigą gąsdinti. Gerovės valstybės Prezidentas pagąsdino reikalaująs dviejų ministerijų vadovų galvų. Užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai pagąsdino prašymais atleisti. Premjerė pagąsdino paleisianti visą Vyriausybę ir pati pasileisianti. Niekas nieko neatleido, nepaleido ir nepasileido. Visi apsidžiaugė, kaip viskas laimingai baigėsi.

Sveikatos ministras pagąsdino, kad gal prieš šventes šiemet nereikės statyti pareigūnų kordonų, kad niekas nė kojos neiškeltų iš savo miesto. Na, tikrai neaptvers kiekvienos savivaldybės koncertina, nes spygliuotos vielos pasieniui su Baltarusija trūksta. Bet. Pernykščių suvaržymų įbauginta visuomenė apsidžiaugs valdžia. Galėjo uždrausti keliauti, o, va, kokia gera ji, neuždraudė.

Tai, kad baudžiamas pilietis teisės aktus kitaip supranta, nuo bausmės neatleidžia. Pilietis tam ir yra, kad bijotų.

Žmonės nebetiki, kad politikai nuoširdžiai gali ką nors gero pasiūlyti. Tarkime, nuo COVID-19 besiskiepijantiems senjorams skirti po 100 vienkartinių eurų. Valdiškomis išmokomis susigundė tiek mažai piliečių, kad valdžia nė nedrįsta girtis savo puikiu sprendimu. Jei pyrago principas visuomenės neįtikina, lazdos principas tikrai būtų paveikesnis. Puikus Graikijos pavyzdys. Ten paskelbta, kad vyresniems nei 60 metų gyventojams antivakseriams bus skiriamos 100 eurų baudos. Ir ne vienkartinės, o kiekvieną mėnesį. Bent jau pagąsdinti tuo mūsų ministrų kabinetas galėtų.

Profesionaliai pagąsdinta ir dėl energetikos kainų. Galėjo pabranginti viską dvigubai. Bet. Susimylėjo. Kainų kilimą pristabdė, o juk galėjo ir nestabdyti.

Smulkesnė valdininkija jaučia patologinį malonumą gąsdinti. Inspektorius ateina pas verslininką. Gali nubausti, gali pasigailėti – nežinia, kuria koja rytą iš kurios lovos išlipęs, sunku prognozuoti. Įstatymai taip puikiai suraityti, kad kiekvienas valdininkijos eilinis kareivis juos vis skirtingai supranta. Bet. Tai, kad baudžiamas pilietis teisės aktus kitaip supranta, nuo bausmės neatleidžia. Pilietis tam ir yra, kad bijotų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Fain.Nors ir kartus realybeje[ musu kasdienis ] tas jumoras.

Kikis

Iš tuščio į kiaurą.

Ar iš balos tas bailumas ?!

Mažiau bijokit , daugiau galvokit....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS