Reikia mokesčio, skirto Ukrainai | kl.lt

REIKIA MOKESČIO, SKIRTO UKRAINAI

Daugelis šalių ir miestų turi vadinamuosius pagalvės mokesčius, kai turistai, kurie apsistoja nakvynei, yra apmokestinami.

Toks pat principas galėtų būti taikomas ir Rusijos turistams. Jie galėtų šalia pagalvės mokesčio sumokėti ir privalomą Ukrainos rėmimo mokestį.

Tai galėtų būti ir simbolinis 1–2 eurų mokestis, tačiau tai turėtų būti iš Rusijos atvykusiems turistams ypač nemalonu. Juk jie suprastų, kad už savo pasilinksminimus privalomai turėtų remti Ukrainos žmones.

Toks mokestis ne tik būtų morališkai nemalonus Rusijos turistams, tačiau kartu būtų renkama parama Ukrainai, kurioje kiekvieną dieną kovojama už gyvybę.

Galėtų būti ir koks nors fondas, kuris imtųsi administruoti iš viešbučių, nakvynės namų surenkamus mokesčius iš Rusijos turistų ir perduotų surinktas lėšas Ukrainai.

Taip surinkti pinigai galėtų būti skirti tiek humanitarinei, tiek ir paramai ginklais ar kita amunicija, kuri reikalinga kovojant prieš okupantus.

Suprantu, kad Lietuvoje dabar iš Rusijos atvyksta nedaug turistų, nes mūsų šalis jau yra apribojusi vizų išdavimą. Bet kokioje nors Ispanijoje jie ten laisvai gali maudytis šiltoje jūroje, kai tuo pat metu Ukrainoje liejamas kraujas.

Kaip tik per radiją girdėjau įvairių ekspertų diskusiją apie vizų išdavimą, dauguma sutinka, kad būtų sunku įkalbinti visas Europos šalis pritarti tokiai idėjai ir apriboti iš Rusijos atvykstančių turistų galimybes linksmintis, tačiau manau, kad privalomas Ukrainos rėmimo mokestis būtų tarsi alternatyva.

Galbūt tada ir patys rusų turistai mažiau veršis į Europą, nes bus nesmagu savo kelione paremti Ukrainą.

Gairės: karas Ukrainoje, parama Ukrainai, mokestis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS