Senelio rūpesčiai | kl.lt

SENELIO RŪPESČIAI

Aleksejus Navalnas kalėjime, Maskvoje ir kituose Rusijos didmiesčiuose – protestai, o Europos didvalstybės tradiciškai reiškia gilų susirūpinimą. Aišku, didžiojoje politikoje procesai lėti, lyg tektoninių plokščių judėjimas, todėl ir rezultatai bręsta dešimtmečiais. O sporte Rusija prasileidžia vieną smūgį po kito.

Tiesa, 2021-uosius rusai pasitiko lyg ir su pergale – Aukščiausios instancijos sporto arbitražas (CAS) dvejais metais sutrumpino draudimą dalyvauti tarptautinėse varžybose, pakoreguodamas prieš tai skelbtą nuosprendį dėl valstybės vykdytos dopingo programos. Nors bausmės laikas sumažintas, šalis vis tiek negalės siųsti savo komandos į artimiausias vasaros ir žiemos olimpines žaidynes, o švarūs jos atletai startuos su neutralia olimpine (IOC) vėliava. Rusijai tai, be abejo, pažeminimas.

Dabar jau atstatydintas IBU prezidentas Andersas Bessebergas mina teismų slenksčius dėl plataus masto korupcijos. Norvegas kaltinamas padėjęs slėpti Rusijos sportininkų dopingo atvejus.

Maža to, rusus atsiveja ir skandalingi teismai iš praeities. Dabar jau atstatydintas Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) prezidentas Andersas Bessebergas mina teismų slenksčius dėl plataus masto korupcijos. Norvegas kaltinamas padėjęs slėpti Rusijos sportininkų dopingo atvejus. Kalbama ne apie vieną kitą susitepusį atletą, o apie net 65 atvejus. Anot teisėsaugos, 74-erių senjoras kaip atlygį gaudavo ne tik didžiulius kyšius, vertinamus beveik 300 tūkst. eurų, bet ir laisvo elgesio merginų paslaugų, kurias apmokėdavo Rusijos atstovai. Pikantiška detalė – esą po vieno tokių pasimatymų A.Bessebergas pareikalavo 2021-ųjų pasaulio biatlono čempionatą surengti Tiumenėje. Argumentų, kodėl rusai taip geidžia svarbiausias varžybas organizuoti namuose, toli ieškoti nereikia. Užtenka prisiminti Sočio olimpiadą ir šokiruojančią dopingo testų klastojimo istoriją. Tiumenėje, žinoma, santechnikais persirengusiems saugumiečiams būtų kur kas patogiau keisti chemijos peršertų rusų sportininkų mėginius. Tačiau dabar tai tektų daryti kukliame Slovėnijos Pokljukos regione, kur už keleto dienų startuos iš Tiumenės atimtos varžybos. Rizika aiškiai per didelė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jonukas iš Vilniaus

Skaitau, kad kai priimi, gali pilnai rengti bet cempa.

Latviai

hoke galejo pasidalint su mumis

Saulius

Daugiau LT šansų laimėt medalį bus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS