Skylėta rinktinė | kl.lt

SKYLĖTA RINKTINĖ

Patrankų mėsa tikrai nebūsime. Šis tvirtas Kazio Maksvyčio įsitikinimas lyg ir turėtų apraminti krepšinio sirgalius, bet nerimas vis tiek neapleidžia. Kelią į pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė pradėjo skylėta it kiaurasamtis.

Šią savaitę mūsų krepšininkai susirinko į treniruočių stovyklą Palangoje. Dar prieš pirmąsias pratybas lietuviai žinojo, kad jiems teks verstis be daugelio pagrindinės sudėties žaidėjų. Domantas Sabonis, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, Lukas Lekavičius – iš krepšininkų, negalinčių ar nenorinčių padėti rinktinei, galima sudaryti visavertę komandą. Ir nežinia, kuri būtų stipresnė – dalyvausianti Pasaulio taurėje ar liksianti namuose. Tarsi šių problemų būtų per maža, paskutiniu momentu rankas į viršų pakėlė Gytis Radzevičius ir Martynas Sajus.

Iš krepšininkų, negalinčių ar nenorinčių padėti rinktinei, galima sudaryti visavertę komandą. Ir nežinia, kuri būtų stipresnė – dalyvausianti Pasaulio taurėje ar liksianti namuose.

Vis dėlto ir iš likusių kandidatų dar įmanoma sulipdyti konkurencingą rinktinę. Tačiau tam jau reikės ne tik optimalaus šio kolektyvo lyderio Jono Valančiūno pasirodymo, bet ir dar kelių pagalbinių variklių. Ignas Brazdeikis praėjusį sezoną įrodė, kad tokiu vedliu gali būti jis, bet tik kai kuriuose mačuose. Labai abejotina, kad neretai pernelyg nuspėjamas ir inertiškas gynėjas tai sugebėtų daryti prieš visus pajėgiausius priešininkus. Daugiau vilčių dėl lyderystės teikia Rokas „Ramybėlė“ Jokubaitis. Pastaruosius du sezonus įžaidėjas grūdinosi Europos superklube, kur atlaikė didžiulę konkurenciją ir nuolat kėlė meistriškumą elitinėse varžybose. Atrodo, kad šis pasaulio čempionatas Rokui – ideali proga atskleisti visą savo potencialą.

Ar šie prognozuojami lyderiai pateisins lūkesčius, pamatysime per kontrolinių rungtynių maratoną. Pirmoji repeticija lietuvių laukia jau šį šeštadienį. Dvi iš eilės akistatos su Jordanija bus daugiau įvadinio pobūdžio. O štai du mačai rugpjūtį su Prancūzijos krepšininkais taps ryškiu lakmuso popierėliu, atskleisiančiu tikrąsias mūsų rinktinės bėdas ir stiprybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS