Lietuvių varžovai svajoja apie olimpiadą | kl.lt

LIETUVIŲ VARŽOVAI SVAJOJA APIE OLIMPIADĄ

„Ruošiamės atremti agresyvų Lietuvos komandos spaudimą“, – prieš pasaulio čempionato mačą su mūsų šalies krepšininkais kalbėjo Egipto rinktinės vienas lyderių Adamas Moussa.

Žengs į „Mall of Asia“

Šiandien lietuviai ir egiptiečiai išmėgins jėgas Filipinų sostinės Manilos arenoje „Mall of Asia“. Tai bus antra pasaulio čempionato D grupės dvikova.

Pirmieji į aikštę žengs Meksikos ir Juodkalnijos krepšininkai.

Rugpjūčio 27 d. mūsiškiai kovos su meksikiečiais, Egipto ekipa – su juodkalniečiais. 29 d. Lietuvos rinktinė egzaminuos Juodkalnijos komandą, egiptiečius – Balkanų atstovai.

Į kitą etapą pateks D grupėje 1–2 vietas užėmusios rinktinės. Jų lauks akistatos su dviem stipriausiomis C grupės (JAV, Jordanija, Graikija, Naujoji Zelandija) komandomis.

A ir B grupių ekipos žais „Philippine Arena“ ir „Araneta Coliseum“ aikštėse, C – „Mall of Asia“, E ir F – Okinavoje (Japonija), G ir H – Džakartoje (Indonezija).

Lūkesčiai – ambicingi

Egipto krepšininkai, ruošdamiesi čempionatui, pralaimėjo kinams (69:80), meksikiečiams (71:77), libaniečiams (64:70), įveikė Sakartvelo (81:76) ir Jungtinių Arabų Emyratų (102:70) ekipas.

„Itin naudinga mačo su Libano rinktine patirtis, nes šie varžovai žaidė agresyviu stiliumi – panašiu, kaip mūsų būsimi konkurentai lietuviai“, – teigė Egipto komandos gynėjas A. Moussa.

„Žinome: laukia sunkūs išbandymai, tačiau tvirtai tikime, kad galime žengti į kitą čempionato etapą ir galiausiai užsitikrinti kelialapį į Paryžiaus olimpiadą“, – pareiškė gynėjas Ehabas Aminas.

Po vieną bilietą į 2024 m. vasaros žaidynes gaus pasaulio čempionate aukščiausias vietas užėmusios Afrikos, Azijos ir Okeanijos rinktinės, po du – Europos ir Amerikos komandos.

Patirtis: Egipto rinktinės vidurio puolėjas P. Y. Gardneris, NBA vasaros lygos varžybose vilkėjęs Majamio „Heat“ marškinėlius, pasirašė trumpalaikę sutartį su Bruklino „Nets“. (nypost.com nuotr.)

Iš Anglijos kilusio, darbo NBA patirties turinčio Kanados piliečio Roy’aus Ranos treniruojamai Egipto ekipai atstovauja buvęs „Šiaulių“ klubo legionierius Assemas Marei (ūgis 206 cm), egiptiečių kraujo turintis natūralizuotas amerikietis Patrickas Yousefas Gardneris (211 cm).

Reitingų kalneliai

Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) trečioje pasaulio čempionato reitingų lentelėje Lietuva yra 13 vietoje, Egiptas – 27 pozicijoje.

Šis reitingas, anot FIBA ekspertų, buvo sudarytas atsižvelgiant į komandų sudėčių pokyčius ir kontrolinių varžybų rezultatus.

Pirmą dvyliktuką sudaro JAV, Vokietijos, Prancūzijos, Ispanijos, Kanados, Australijos, Italijos, Slovėnijos, Serbijos, Dominikos Respublikos, Brazilijos ir Suomijos ekipos.

Meksikiečiai – šešiolikti, juodkalniečiai – septyniolikti.

Birželį FIBA pirmoje reitingų lentelėje lietuviai buvo penkiolikti, rugpjūčio pradžioje antroje – dvylikti.

J. Timma įsižeidė

Braliukai latviai rungtyniaus H grupėje kartu su kanadiečiais, libaniečiais ir prancūzais.

Latvijos nacionalinę komandą treniruojantis italas Luca Banchi už kovinio dvyliktuko brūkšnio paliko patyrusį 31 metų Janį Timmą, kuris dėl to įsižeidė.

„Tai bene skausmingiausias atvejis per visą mano karjerą šalies rinktinėje, kurios garbę gyniau nepaisydamas jokių aplinkybių, – socialiniame tinkle rašė J. Timma. – Šią vasarą daug sportavau individualiai, kad būčiau pasirengęs padėti rinktinei. Nebūčiau atsisakęs net tuo atveju, jeigu kamuotų traumos. Deja, manęs neprireikė. Nesuprantu, kodėl? Tikriausiai niekas man atvirai neatsakys į šį klausimą.“

Su Latvijos rinktine į pasaulio čempionatą atvyko traumuotas Kristapas Porzingis. NBA žvaigždė nežais, tačiau, anot paties krepšininko, labai norėjo būti su bendražygiais, o Bostono „Celtics“ klubas dėl to neprieštaravo.


Egiptas

Gynėjai, įžaidėjai: Amras Zahranas (ūgis 191 cm), Karimas Elgizawy (191 cm), Ehabas Aminas (185 cm), Adamas Moussa (190 cm), Omaras Husseinas (191 cm), Youssefas Aboushousha (193 cm),

Puolėjai: Amras El Gendy (193 cm), Anasas Mahmoudas (241 cm), Khaledas Abdelgawadas (204 cm).

Vidurio puolėjai: Patrickas Yousefas Gardneris (211 cm), Omaras Oraby (218 cm), Assemas Marei (206 cm).

GALERIJA

  • Lietuvių varžovai svajoja apie olimpiadą
  • Lietuvių varžovai svajoja apie olimpiadą
  • Lietuvių varžovai svajoja apie olimpiadą
ltu.basketball nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS