Viešojo bukumo strategija | kl.lt

VIEŠOJO BUKUMO STRATEGIJA

Prieš pat Naujuosius R. Valatka užklausė: „Ko Lietuva atsisakė dėl karo?“ Paaiškėjo, kad nieko.

Kaip ir valdžia jokių ambicijų neatsisako dėl žmonių. Toliau šimtai milijonų projektuojami palaidoti nac. stadionui (yra Kaune, gal pakaks?), eurai drabstomi sportui, autsaiderių komandoms (kaip gali būti aštuoniolikta vieta garbinga?), dainų šventei („Nieks kits čia nekalts...“). Toliau įtartinai pumpuosime pinigus greičio matuokliams (užuot lyginę kelių duobes), išlaikysime ministerijų perteklių ir dešimtis tūkstančių valdininkų su visais ir priedais prie algų (už niekų drožinėjmą?). Bus vykdomi milijoniniai lėšų virškinimo „projektai“ (pravartūs jų rengėjams); pinigų nekukliai vėl paims visuomeninės organizacijos, partijos, viešosios įstaigos (už pavyzdinę vegetaciją ir viešąjį lunatizmą?). Vėl užsieniuose pasiskolinę milijardus, 73 biudžeto milijonus pašarvosime valstybinei televizijai, kuri juos pati galėtų užsidirbti iš reklamos.

Kas pagaliau pasakys, kokia yra visos mūsų valdžios veiklos strategija? Kyla įtarimas, kad jokios.

Prezidentas mokėsi Manheime, premjerė dar mokykloje gavo medalį, tobulinosi JAV, ES organizacijų mokymuose. Ministrai irgi neatrodo kaip pacientai, regis, turi galvas, ne implantus. Kur dėbtelėsi, dekoratyvia retorika žydi ir visa ta kostiumuotos biurokratijos augmenija. Intelektualai, genijai, profesionalūs pezėtojai...

Tik, sakykite, kodėl tada taip mažai racionalumo valstybėje? Kodėl taip maža elementaraus supratimo, praktiškumo, o politinė valstybės valdymo veikla jau seniai virto nesibaigiančiu mūšiu su pasekmėmis? Ir kas pagaliau pasakys, kokia yra visos mūsų valdžios veiklos strategija? Kyla įtarimas, kad jokios. Yra tik deklaracijos. Pažadai, žodžiai ir totalinio iracionalumo reiškiniai. Viešojo bukumo fenomenas, tampantis atviru kenkimu žmonėms.

P. S. Praėjusią savaitę politikieriai vatnikais titulavo žmones, perkančius iki durnumo pabrangintus dujų balionus. Esą šelpia Rusiją, tegul moka akcizą. Patriotai dabar tie, kurie turi elektrines virykles. Tik iš ko vis dar perkame elektrą, gerb. kanopiniai?

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

pilietis

tai darykit kazka kad butu kitaip...

Antanas

Gerai parašyta, bet kodėl redaktorius Klaipėdoje jokios netvarkos nemato? Drąsus loti ant Vilniaus, nes tas toli...

ddd

Dainų šventė yra sovietų koministinis palikimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS