Žiauri judesio kaina | kl.lt

ŽIAURI JUDESIO KAINA

Vos keletą sekundžių Lietuva turėjo savo pasaulio čempioną, o plaukimo sirgaliai jau kūrė vyrišką Auksinės žuvelės sinonimą Rūtos Meilutytės įpėdiniui. Vis dėlto dar nespėjęs išlipti iš baseino Danas Rapšys sužinojo: įspūdinga pergalė vyrų 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale – nieko verta. Teisėjų sprendimu Lietuva neteko istorinio medalio.

D.Rapšys prarado dar daugiau. Beveik 18 tūkst. eurų iš organizatorių ir per 22 tūkst. eurų iš Lietuvos biudžeto. Tačiau 40 tūkst. eurų – toli gražu ne pagrindinė plaukiko netektis. Kur kas skaudžiau atsisveikinti su skambiausiu karjeros titulu. Žinoma, 24 metų lietuvio karjeroje svarių pergalių būta ir anksčiau. Tokių, kaip auksas praėjusių metų pasaulio čempionate Kinijoje ar užpernai Europos pirmenybėse Danijoje. Tačiau medalis trumpajame baseine ir dabar – ilgajame, skiriasi kaip diena ir naktis. Ne paslaptis, kad turnyrus 25 m baseine praleidžia daugelis ryškiausių plaukimo žvaigždžių, tad jų prestižas – atitinkamai žemesnis. Pietų Korėjoje D.Rapšys laimėjo prestižiniame 50 m ilgio baseine, bet tuoj pat pergalės neteko. Ne dėl dopingo ar kokių šiurkščių nusižengimų, o dėl menko krustelėjimo prieš pat startą. Beje, nesuteikusio jokio pranašumo distancijoje. Vis dėlto taisyklės yra taisyklės. Ir jos galioja netgi tituluočiausiems atletams. Tuo Pietų Korėjoje įsitikino ir JAV plaukimo žvaigždė Lilly King, kurią teisėjai nubaudė dėl netaisyklingai priliestos baseino sienelės. Nepadėjo nei olimpinės čempionės statusas, nei audringi protestai.

Sportas būna žiaurus. Ypač, kai viena, regis, niekinė priežastis nubraukia sunkų viso sezono darbą. D.Rapšys tuo įsitikino.

Sportas būna žiaurus. Ypač, kai viena, regis, niekinė priežastis nubraukia sunkų viso sezono darbą. D.Rapšys tuo įsitikino. Tačiau kad ir koks skaudus būtų smūgis, jis mūsų plaukiko nepalauš. Žinant pašėlusiai užsispyrusio D.Rapšio charakterį, galima drąsiai spėti, jog Danas sugrįš dar stipresnis. Ir to sugrįžimo ilgai laukti nereikės – ne veltui jis pirmasis iš visų Lietuvos sportininkų iškovojo kelialapį į 2020-ųjų Tokijo olimpines žaidynes.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tomas

Reikia skirti nesąmoningą klaidelę nuo sąmoningo neleistinų preparatų naudojimo. Daną palaikė ir žiūrovai ir didelė dauguma sportininkų. Tikri vyrai dėl nesėkmių nepalūžta, tik dar daugiau grūdinasi. Tikimės 2020 olompiados čempiono.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS