Meilė nuteistajam virto košmaru | kl.lt

MEILĖ NUTEISTAJAM VIRTO KOŠMARU

Šiaulių policijos pareigūnams teko gelbėti moterį nuo savo meilę smurtu bandančio įrodyti vyriškio. 28 metų šiaulietė, pažintį telefono žinute užmezgusi su pataisos namuose bausmę už nepilnametės išžaginimą atliekančiu Egidijumi Miliumi, savo jėgomis atsikratyti jo nebepajėgė, pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Rimą su 37 metų Egidijumi praėjusių metų vasarą suvedė televizijos programa „SMS pramogos". Už plėšimą ir vagystę anksčiau teistas vyras dievagojosi, kad už išžaginimą jis sėdi nekaltai. Žinutė po žinutės – ir užsimezgė virtuali draugystė. Po kurio laiko bendravimas ėmė blėsti, Rima panoro ryšį su šiuo žmogumi nutraukti. Tačiau Egidijus grasinimais vertė moterį toliau su juo bendrauti.

Kai šių metų vasarį jis buvo paleistas iš pataisos namų, iš karto atvažiavo pas šiaulietę ir čia apsigyveno. Moteris neprieštaravo, nes jo bijojo, kadangi buvo prigąsdinta žinutėmis, jog ji nuo jo niekur nepasislėps, iškas ją iš po žemių. Rima varyti jo nedrįso, tik laukė, kol vyras pats išeis iš jos namų. O išeiti jis nesiruošė, nes jam buvo patogu su ja gyventi – Egidijus niekur nedirbo, tik, kai Rima išeidavo į darbą, prižiūrėdavo jos vaikus: pagamindavo pusryčius, nuvesdavo juos į darželį.

Egidijus teigia, kad, grįžęs po trumpos išvykos į užsienį, kovo 9-ąją jis Rimai pasipiršo ir ant piršto užmovė žiedelį. Nuo tos akimirkos jis pajuto galįs moterimi visiškai manipuliuoti.

Kovo 10-ąją Rima užtruko darbe, o grįžusi sulaukė įtaraus E. Miliaus priekaištų dėl neištikimybės ir grasinimų: padegsiu, papjausiu, nužudysiu. Šie grasinimai buvo skirti ne tik jai, bet ir jos bendradarbiams. Vyro žodžius palydėjo smūgis į veidą. Rima nei vaikams, nei savo seseriai apie sumušimą neprasitarė, pamelavo, kad mėlynė paakyje atsirado, jai atsitrenkus į durų staktą.

Vyras ją terorizavo toliau: neleisdavo naktimis miegoti, kvosdamas, kas vyksta jos darbe. Moteris, bijodama agresijos, patyčias kentė. Tik kai bendradarbiai pagaliau sužinojo, kas dedasi jos namuose, padrąsinta Rima ryžosi kreiptis į policiją.

Kovo 15 d. E. Milius atsidūrė areštinėje. Dėl smurto artimoje aplinkoje pradėtas ikiteisminis tyrimas, jis buvo įspėtas nesiartinti prie Rimos namų. Kitą dieną policijos pareigūnai Egidijų atlydėjo iki jo buvusių namų, padėjo jam susirinkti daiktus ir išlydėjo į nakvynės namus.

Tačiau įžeistam sužadėtiniui teismo nutartis buvo nė motais. Jis sugrįžo prie Rimos buto durų. Kadangi jos buvo užrakintos, o namuose nieko nebuvo, Egidijus balkonais užsiropštė į namo antrąjį aukštą, išdaužė balkono stiklą, duris ir atsidūrė moters miegamajame.

Rima, jausdama, kad pavyduolis jos taip paprastai nepaliks, grįždama namo paprašė, kad bendradarbis ją palydėtų. Kambaryje pamačiusi su didžiuliu peiliu rankoje stovintį E. Milių, moteris kartu su bendradarbiu išbėgo lauk. Kai atvyko policijos pareigūnai, vyras stovėjo kambaryje prie lango ir rankose turėjo jau du peilius. Iš pradžių gąsdino visus išpjausiąs, o paskui peiliais ėmė žaloti save. Vyras buvo sulaikytas ir dėl durtinės žaizdos pilve išvežtas į ligoninę.

Savo bute Rima rado visus savo daiktus išmėtytus ir supjaustytus.

Išsigydęs žaizdas, rugsėjo pabaigoje E. Milius stojo prieš teismą. Už fizinio skausmo sukėlimą, terorizavimą bei grasinimą nužudyti, neteisėtą asmens būsto neliečiamumo pažeidimą, turto sugadinimą jis neteko laisvės vieneriems metams.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ar patikrino

Ar patikrino jo psichinę būklę? Juk panašu, kad jam su galva labai negerai.

as

Teistam zmogui uz tiek kaltinimu ir tik metai ?!?! juokas per asras :D

pritariu

komentatoriams. Nuo durnumo vaistų nėra. Neverta motinos vardo, argi galima vaikus palikti smurtautojui?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS